"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, November 10, 2011

Taragui - Argentina's Green Tea


Mama & abah decide nak mencuba Taragui ni sebab ada kawan suggest. Mereka sekeluarga dah tak minum teh biasa lagi sejak minum Taragui ni. Even anak diorang pun minum teh ni..

Harganya RM18 sekotak..tapi rasanya sangat ok. Tak seteruk green tea lain yang pernah kami cuba. Baunya pun boleh diterima hidung la.. ok la..sedap. Biasanya mama tak letak gula pun kalau prepare teh ni. Nak buat ubat takkan nak letak gula kan..

Ni mama copy paste sikit description dia..



A famous natural traditional yerba matè tea from Argentina , South America .

Yerba Matè is a medicinal and cultural drink of ancient origin. It has more nutrition and health effect than green tea. It is an invigorator of the mind and body, natural sources of nutrition and a health promoter par excellent. This product deserves the attention of every person who is interested in optimum health. Herbal medicationally, it used to boost immunity, cleanse and detoxify the blood, tone the nervous system, restore youthful hair color, retard aging, combat fatigue, stimulate the mind, control the appetite, reduce the effects of debilitating disease, reduce stress, and eliminate insomnia.


This is a health beverage which is highly recommended by health and medical.

How to prepare Taragui Yerba Mat è tea:

Put one or two sachet(s) into a cup or teapot with hot water, base of diluted infusion preferable. Drink may serves in hot or cold. Sugar, milk, honey or lemon can be added as flavour.

Apa2 perubahan still lom nampak lg la. Off coz la benda2 consume ni amik masa sket nak nampak kesan apalagi bila melibatkan dalaman tubuh kan.. tapi apa yg boleh mama & abah share.. kami rasa selesa minum Taragui..perut pun tak meragam.. ok la..

selalunya mama buat satu jug besar.. bila dah puas minum suam..masukkan dlm peti ais plak.. haha..syok jugak :)

Sape ada info lagi pasal Taragui ni boleh la share dgn mama ye..tq

8 comments:

7sphere said...

Kat mana nak cari teh ni?

Sha@Mama Tina said...

suami beli dengan kawan dia yang jadi ahli. kat mana lagi yang senang nak cari saya pun takde idea sebab saya gugel memang tak jumpa sape jual

Siti Lyana said...

ada lagi ke orang jual ni?

Sha@Mama Tina said...

Ada, saya dapat tahu kawan suami masih jual lagi. Sila email saya di shasham3932@yahoo.com.my jika berminat nak dapatkan no. telefonnya

ms said...

Saya berminat & mcm mne nk dptkn nya secara segera..
Saya ada kt area kepong..

Sha@Mama Tina said...

Allah..maaf.. saya dah cuba cari no.telefon kawan tu tapi tak jumpa la pulak.. ada aritu bagi kat sorang ni.. aduh..nnt saya try cari semula ye..maaf sangat

Unknown said...

Salam sapa2 nak teh taragui ni boleh berhubung dengan call or whas sup 0199583670 abdul muhaimin (abe min)

lie nori said...

Salam sapa2 nak teh taragui ni boleh berhubung dengan call or whas sup 0199583670 abdul muhaimin (abe min)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...