"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, January 3, 2012

Bila Anak Nak 1st Day Kindie.. Mama Yang Risau..

Terasa cepat masa berlalu kan.. pejam celik pejam celik esok Tina dah nak start her 1st day kat Tadika Nuri. Macam masih kecik je anak mama.. tapi tu la mak kan.. tetap rasa anak dia kecik lagi. Segala persiapan dia semua dah sedia. Segala alat tulis tak yag beli coz dah bayar semuanya kan masa register aritu..

Tak pernah renggang lama..tak pernah tinggalkan dengan orang lain.. tapi esok nak kene hantar dia dijaga & diajar oleh teacher2 sekelian. Harap2 sangat dia akan ok.. tak meragam sesangat2 sampai mama pun leleh sama lak kang..

Harapan dihati memang takmo nak tunggu depan pintu sekolah la.. kalau tunggu pun cuma nak tengok dari jauh2 jek..jangan bagi dia nampak..tapi tengok dulu camner esok.

Abah memang tak leh nak hantar sebab abah pun officiallynya start sekolah kan esok. Abah memang awal2 cakap..mama kene hantar Tina sendiri.. takpelah.. nak buat camner kan.. :)

Mama rasa teacher2 sekelian pun harap mak bapak ni tak menunggu sesangat2.. supaya tak menyusahkan lagi keje teacher2 1st day esok..

Dah besar dah anak mama & abah kan..
Lets wait apa akan berlaku esok.. permudahkanlah segalanya Ya Allah.. Amin...










2 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

Gud luck Tina!!! semoga hari pertama persekolahan berjalan ngan cemerlang k..=D

Sha@Mama Tina said...

Lily.. thanks..huhu hopefully mcm tu. sha pun takmo dia nangis..kang kita pun tak sedap hati nak tinggalkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...