"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, January 4, 2012

Her 1st Day At Nuri

Bangun pagi hari ni agak cranky sket sebab atuk & nenek ada.. so agak hak hek hakhek sana sini tapi alhamdulillah terkawal.. Siap pakai baju sekolah..siap ikat rambut semua..bagi susu dulu & dia baring sambil layan cd..

Mari bergambar sebelum pergi sekolah... :D



ni dengan nenek dia..mak mama.. huhu mak pun excited nak hantar cucu hari pertama..terima kasih mak sebab temankan mama...





buah hati mama jam 7:45 pagi rabu 4 januari 2012


Sampai kat nuri..kene parking jauh sket. Almaklumlah..ramai kan ibu bapa hantar anak2 hari ni. Mama pilih untuk jalan sket supaya kete tak kene block kang.. waktu jalan ni tina sangat excited.. hati mama je yg dup dap..tak tau nak ckp camner. Bimbang kalau nampak org nangis kang dia pun nangis sama..huhu..

Mama terus hantar Tina masuk pagar sekolah.. dia pegang kuat tangan mama sebab masa ni ramai kanak-kanak nangis menjerit2.. huhu..

Masa teacher dia bagi kertas yg ada nama & no.kelas serta no.hp teacher, mama nak la suh dia beratur sama dengan kanak-kanak lain tapi Tina pegang tangan mama kuat sangat.. muka cuak jek..

Mama diri jap situ..pujuk2.. Tina diam jek tau korang.. muka dia sembunyikan kat belakang mama. So, sekali lagi teacher peluk dia..pegang tangan, mama pun lepaskan tangan dia yang paut peha mama kuat2 tu.. terus jalan ke gate sekolah tanpa tengok2 belakang lagi dah. Bila mama dah sampai kat belakang orang ramai..baru mama curi2 tengok..

Mak mama yg dari tadi perhatikan Tina..kata .. dia tak nangis.. diam jek duduk. Sekejap tu teacher dia bawak dia masuk dalam dah. Agak kul 8.30 mcm tu..dah reda keadaan.. mama masuk jap mintak teacher dia bagikan botol air.. pun mama tengok dia duduk kat meja..tak nangis pun. so mama pun kua, ajak mak mama balik..




Kat rumah pun mama asyik tengok jam jek korang.. risaunya hati. Kul 11.35am jek mama pun siap2 nak gi ambik Tina. Sampai kat sana..ramai ibu bapa dah ambik anak balik.. dalam hati.. "dah lama ke keluar..alahai siannya kakak"..

Parking pun kene jauh..kete dah penuh. cepat-cepat jalan terus masuk pagar.. tengok2 Tina..takde. Mama tanya teacher.. rupanya Tina cangkung paling depan sekali..huhu..Dia nampak mama terus bangun..muka terus ceria.. panas kot cangkung depan tu ye nak..hihi..

Jalan nak ke kereta..mulut tak henti2 bercerita..sempat mama tanya..

Mama : tadi kakak nangis ke?

Tina : tak lah..tak nangis (sambil badan goyang2 katanya joget bubble)

Mama : teacher ajar apa tadi?

Tina : teacher ajar nyanyi2..joget2..alphabet song..

Dan mulutnya terus tak berhenti2 bercakap hinggalah sampai kat kereta.. hihi. Dalam kereta terus ceria nampak botol susu.. ambik & menyusu..haus agaknya berjam2 tak menyusu. Botol air masak pun luak airnya..

Sampai rumah.. abah pun call.. cakap dengan anak dia..hihi..

wajah pada jam 12 tengahari 4 Januari 2012.. happy, penat & panas..




see.. dia tunjuk tag nama dia kat mama..





miss u sayang..




Dan aktiviti selepas balik sekolahnya..













Alhamdulillah.. hari pertama berlalu dengan begitu baik sekali. Harap begitulah seterusnya.. harap kakak suka dapat sekolah..dan suka nak sekolah tiap2 hari ye sayang.. :D

2 comments:

Lelord said...

good girl....tu bantal busuk ke hehhehe

ehh chop!! tina minum susu dlm botol?

Sha@Mama Tina said...

a'ah lord..masih minum dalam botol lg..tp skolah tak la.. dlm kete jek.. huhu lom boleh wean la..dia takmo lagi minum dlm cawan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...