"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, January 28, 2012

Jom Menulis..

Lama sangat cuti CNY ni kan.. mesti jari jemari dah keras-keras belaka. So mari lembutkan jari jemari bersama mama & tina..

Bukan senang nak ajar menulis ni.. nak ajar pegang pensil pun susah. Tapi dah namanya mama kan..kene lah bersabar banyak-banyak..

Ini hasil tulisan budak yang baru 2 minggu lebih sekolah.. jadi bagi mama..hasilnya boleh dibanggakan. Menjadi la jugak huruf & nombor walaupun agak menggigil2 sket rupanya..























tulisan free hand dia boleh lah diterima.. tapi biasalah kan.. menulis ni perlu banyak latihan. Budak-budak.. cepat bosan. Jadi mama tak boleh nak paksa sangat. Takut dia benci terus nak menulis..

Kat skolah pun mama ada pesan dgn teacher dia.. yang tina ni baru 1st time skolah..memang tak pandai menulis pun. Jadi kalau dia dah start tak mau buat or hilang tumpuan.. mintak biarkan dia sekejap..jangan terlalu dipaksa..

So kat umah mama kenelah continously buat exercise menulis dengan Tina. Mama tak amik masa lama pun.. dalam 10 - 15 minit la satu session. tu pun dah campur dengan kerenah2 dia semua tu..

Pagi & petang biasanya.. dapat la 2 sessi menulis. Malam mama memang tak usik sebab Tina tido awal.. tak mo bagi dia tensi sampai terbawak2 dalam tido..

Pas mandi petang jek mama biar dia buat apa dia suka.. makan malam mama suap.. sampai lah dia tertidur biasanya sebelum pukul 9 mlm..

Ok lah.. tu jek serba sedikit..nnt kita sambung kat post lain..

1 comment:

Lelord said...

btul najlaa oun cepoat bosan so selalunya pas dia tulis, melukis dan mewarna aku akan bagi star...hehehe ada plan nk tam[al sticker pasni kena carik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...