"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, January 29, 2012

Mari Buat Exercise Untuk Spelling & Ejaan.. Cara Mama

Kat sekolah Nuri, Tina ada kene buat spelling & ejaan. Kaedahnya lebih kurang macam menghafal la gitu. Bukan mudah okeh korang.. huhu

Mama terfikir nak buat cara macam ni to make it more interesting. Cuma bahannya kurang menarik sikit. Mama akan upgrade dari semasa ke semasa la. Nak beli bukan tak boleh tapi mama rasa lebih feel bila buat alat bantu mengajar sendiri..

Mungkin pasni boleh guna pen kaler-kaler ke.. tapi penggunaan kotak ni memang best sebab ia keras & bentuknya akan tahan lama cantik. Tau jek la budak2 nih.. asal boleh jek kan dia..

Okeh la.. kita tengok benda yang mama buat ni..korang jangan gelak tau.. janji!!


















Hehe.. ok tak? Boleh la.. bukan hanya jimat belanja malah sangat efektif.. :)

2 comments:

Lelord said...

ok la tu kalau kaler lebih menarik

dieya said...

rajin nyer kak! mesti seronok tgk tina pandai baca guna huruf2 yg akak buat sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...