"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, January 7, 2012

Nuri Kindergarten - 2nd Day




2nd day ni ok jek dari kejut bangun tido..mandi..sampailah naik kete. Tina ok je. Tak sabar-sabar nak sampai kat sekolah. Tak sabar-sabar nak turun.. tapi..

Sampai jek kat gate sekolah.. dia mula buat muka bila teacher dia hulur tangan nak bawak dia masuk. Mula peluk mama..dan mula sedih..bila mama bawak dia makin dekat dgn gate.. masukkan dia dalam gate sekolah.. dia mula nangis..

Huhuh.. yang ni mama tak leh tengok la korang. Mama cium jek & terus lepaskan tangan dia kat teacher. Dia terus duduk atas lantai..nangis & tak mau bangun. Mama terus jek hilangkan diri kat belakang oarang2 ramai tu.

Nampak teacher pujuk. Dia tak mau gak. Tapi jap tu bila dia tengok kiri kanan tak nampak mama.. dia bangun ikut teacher masuk..

Hati mama sangat risau.. dia kalau nangis kan jenis yg sampai leh muntah2 bagai.. aduhai.. sayunya hati..

"mama terpaksa buat macam tu sayang" bisik hati mama

Setengah jam jugak mama perhati. Tapi Tina memang kat dalam tak kuar2.. ok lah.. mama balik..










Jam 11.15 jek mama dah siap2 nak ambik Tina. Takut dia tunggu lama macam semalam.. Masa mama sampai diorang lom kuar lagi. Sedang nak kuar la..

Bila nampak teacher dia dah bawak anak2 sekelian..mama terus gi kat gate.. Tina senyum riang kat mama..

Tina : "kakak sekolah dah mama"

Mama : kakak makan apa kat sekolah harini?

Tina : kakak makan burger sayang..

Mama : sedap tak?

Tina: sedap...

Mama: kakak minum air tak?

Tina : minum sayang.. air angry bird..


Sampai je kat kete..

Tina : eh.. mama bawak bantal bear dengan susu kakak la..

Terus jek dia masuk.. ambik susu & baring..


Sungguh lega bila dia gembira. Mama nak dia tau yang sekolah tu best. Ramai kawan.. ada teacher..



gambar balik sekolah tengahari.. masih kemas.. rambut pun tak serabai..
sayang kakak..


Balik jek teruslah pot pet mulutnya tak henti2.. sampailah dia terlelap petang tu.. letih agaknya kan.. :)

1 comment:

Lelord said...

hehhehehe bape kilo dak tina ni ek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...