"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, March 8, 2012

Dari 2a Ke 2b








Tina memang dapat buku "Peter And Jane" ni as dia punya buku untuk Lady Bird.. permulaan adalah 2a ye..

Tapi semalam, principal Tina.. Teacher Tan ada bagitau mama yang Tina dah boleh tukar ke buku 2b.. mama agak blurr okeh..

So pagi ni Teacher Tan jumpa mama lagi. Katanya.. Tina dah boleh baca buku 2a "very well".. so tak mau tunggu2 lagi.. dia nak tina move kepada buku 2b pulak.

So tengahari ni masa jemput Tina nanti Teacher tan akan bgtau mama sama ada buku 2b masih ada kat sekolah ke tidak. Kalau dah takde maka mama kene belikan Tina buku 2b kat book store.. haha gitu cerita dia weh..

Teacher Tan tanya.. puan ada ajar Ain kat rumah kan? For sure la ada kan. untuk back up apa yang teacher2 sekelian ajar kat sekolah. Dia compliment mama.. "Puan, you've done a very good job. Ain can read very well. Some more nowadays she's happy at school"

Tapi mama cakap jugak yang mama risau pasal writing. Tapi Teacher Tan cakap.. "writing need exercise. But her writing is ok. Just need to polish the skill"

Mama pun tak paksa sangat. Just buat a bit everyday supaya tangan dia lembut nak menulis. Kadang2 memang terpaksa garang sket la.. tapi sekarang ni tak perlu garang dah... Dia dah tau, after exercise dia akan bebas buat apa dia suka..tengok cd ke.. lappy ke.. main2 ke..

Mama pun dah bgtau abah the progress.. kami happy sangat. Fair enough la untuk seorang budak yang baru nak masuk 3 bulan kindie.. good job Tina..

Semoga mama terus sabar.. Tina terus cergas cerdas menerima pelajaran.. amin..




p/s - mama mengaku memang garang lebih garang dari abah bab2 mengajar nih.. tu sebab mama tak leh jadi cikgu.. Huhu.. jadi wife cikgu je boleh :D

2 comments:

Lelord said...

congrats both of u

Sarah's Daddy and Mommy said...

I am proud of her achievement.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...