"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, April 21, 2012

Mama Masih Belum Sihat.. :(

Mama dah masuk 2 minggu ni selsema & batuk. 1st week aritu demam.. dah gi klinik.. & dah ok. Dua tiga hari pastu kene ujan masa nak gi bayar cukai tanah.. malamnya tekak dah sakit balik.. huhu.. hinggalah skrg ni pun masih tak ok. Suara dah 2 hari hilang dek batuk melampau2..

La ni blogger pun dah rupa baru ek.. huhu.. nanti mama sihat mama menulis mcm biasa ye.. :)

Sunday, April 15, 2012

Update : Monavie selepas lebih 2 minggu




Mama, Tina & abah sedang minum monavie.. rasanya dah melepasi 2 minggu pun..

So far, kat Tina..
Tina batuk seminggu selepas memulakan monavie. cukup seminggu batuk..kini dia selsema pulak. Kerap jugak muntah lendir jernih yang banyak tapi yang paling ketara bila bangun pagi dia dah tak alami hidung yg mcm tersumbat tu. Tapi sejak 2 3 hari ni selsema.. so mcm tersumbat la hidung pepagi. Kalau tak.. memang hidung dia clear..


Mama..
Belum seminggu minum monavie pun mama dah terasa asyik nak buang kahak. Bila menunduk kat singki utk meludah.. terasa lendir nak mengalir keluar.. tapi bila hembus kat hidung..takde pape..

Kul 5 pagi sehari dua lepas.. mama berkahak dan ada cebisan darah beku.. sikit je la. sehingga ke hari ini pun masih terasa nak berkahak..


Abah..
Abah pun sama mcm mama.. sejak2 monavie ni kata dia makin kerap nak buang kahak & lendir. may be sebab abah smoking kan.. so that2 good la..


Okeh.. yang ni mama kopipes dari stokis monavie..




KESAN-KESAN PEMULIHAN


Peringatan buat semua... Kesan- kesan pemulihan pada setiap individu adalah b'lainan b'dasarkan penyakit...


Kesan2 ini hanyalah mengambil masa 2 ke 14 hari dan selepas itu anda akan berasa selesa dan b'tenaga...


Amalkan minum Monavie dan anda akan rasai kelainan pada sistem badan anda...


* Badan Berasid : Letih, Lesu, Dahaga, Kencing Banyak, Demam Panas

* Tekanan Darah Tinggi : Sakit Kepala, Pening

* Sistem Penghadaman : Panas, Dada rasa tertekan, Rasa Muntah

* Usus Perut : Sering Berak, Minor Cirit Birit

* Hati : Muntah, Kulit Gatal, Bintik-bintik pada kulit

* Hati Keras : Tahi mengandungi titik darah

* Buah Pinggang : Muka bengkak, Kaki bengkak

* Jerawat : Detosifikasi Kulit

* Buasir : Tahi mengandungi sisa-sisa darah

* Asma : Dahaga, Rasa mual, Muntah, Pening, Kahak tersangkut

* Kulit Sensitif : Gatal, Bintik-bintik merah

* Sistem Saraf : Tak boleh masuk tidur dan Aktif

* Sel Darah Putih Berlebihan : Dahaga, Tidur tak lena, Rasa mual

* Sakit Sendi : Rasa kesakitan minimal

* Sakit Puan : Gatal, Bahan buangan kurang atau berlebih, kitaran haid tidak menentu

* Sembelit : Proses detosifikasi pasa usus perut

* Paru-Paru : Batuk, banyak kahak kekuningan

* Hidung Sensitif : Bendalir Tepu


Ha.. hukhuk.. memang betul kahak mama kekuningan.. jadi mama kene teruskan minum monavie ni. Kata stokis.. healing proses ni akan mencapai 3 minggu sekurang-kurangnya..

Nanti mama update lagi ye..

Kraf Ulat Bulu..




Montel mama buat kraf setiap hari jumaat. Ini "caterpillar" kata dia. Masa mama jemput dia kat gate kindie.. dia lambaikan caterpillar ni kat mama.. hihihi.. lucu sungguh.. :)

Monday, April 9, 2012

Dah Ada Improvement.. Alhamdulillah



Alhamdulillah.. hasil usaha sikit2 mama.. akhirnya dapat tengok angka 0 tu berubah jadi 1.. walaupun hanya 1.. mama puashati & bangga dengan Tina..

Good job sayang!

Sunday, April 8, 2012

Introducing : Aura Puteri .. Made In Malaysia

Memperkenalkan buat pertama kalinya..

SET AURA PUTERI made in Malaysia (APM)



AURA PUTERI SET 3 DALAM 1 MENGANDUNGI
SABUN MUKA ESTRAK KULIT RAMBAI,
UV FOUNDATION + APPLE STEM &
KRIM MALAM ESTRAK PUCUK JAMBU
YG DIRUMUS DAN DIFORMULASI UNTUK KULIT WAJAH
KHUSUSNYA YANG MENGALAMI MASALAH.
NAMUN IA JUGA DIGUNAKAN UNTUK SEMUA JENIS KULIT BAGI MENDAPATKAN KULIT YG IDEAL


Set APM ini telah dipertingkat, diperhebat & diperbaharui formulasinya daripada AP sedia ada & ia mengangkat martabat herba & manfaat bahan-bahan semulajadi terbaik. Di tambah dengan UV 25 dan ia mampu dipakai sebagai foundation. Jika suka..anda boleh bermekap dengannya..

Berstatus HALAL.. mempunyai KKM.. dan diperbuat 100% di Malaysia. Jadi usah was-was..






SABUN ESTRAK KULIT RAMBAI -
Berfungsi membantu menghilangkan jeragat,jerawat,
parut wajah,menganjalkan kulit serta dapat mencerahkan dan
mengebukan kulit wajah






UV FOUNDATION + APPLE STEM -
Krim 2 dalam 1 ini bertindak sebagai pelindung pancaran matahari
yang mengandungi SPF 25 serta
menjadi alas bedak yg mampu memutihkan dan mensekatakan kulit wajah.
I a juga mampu menutup parut jerawat dan liang pori serta meghaluskan kulit.
Ia diformulasikan dgn APPLE STEM CELL yg mana bertindak sebagai anti-penuaan dan merawat sel-sel kulit yg rosak






KRIM MALAM ALOE VERA+ESTRAK PUCUK JAMBU -
Rumusan formulasi estrak pucuk jambu
dpt membantu mengecutkan jerawat,mengatasi kulit berminyak
serta mencerahkan& melembapkan kulit wajah.
Ia juga membantu memperbaiki struktur kulit wajah akibat penggunaan produk yg mengandungi hydroquinone



Harga bagi 1 set adalah :
RM80.00 (termasuk kos poslaju ke seluruh semenanjung malaysia)
RM86.00 (termasuk kos poslaju ke Sabah & Sarawak)

** kos poslaju adalah tertakluk kepada berat & taksiran pos malaysia

Monday, April 2, 2012

Monavie



Sebelum ni dah pernah dengar.. tapi tak begitu diambil peduli. Tapi bila abang ipar balik jb.. bgtau yang anak bujang kecil dia menampakkan simptom alahan yang berkurangan.. erk.. terus tertarik nak mencuba. Bukan untuk mama tapi untuk Tina sebab alahan sibujang itu dengan Tina adalah sama.. tahapnya je berbeza..

Jadi oleh kerana bila start sekolah ni Tina lebih kerap kene alahan.. kerisauan bertambah2 lah gitu. Hidung asyik block jek.. kesian..

Mama taknak cerita pasal apa benda ada dalam monavie ni sebab korang leh baca kat mana2 tempat lain. Mama cuma nak share yang mama akan cubakan monavie ni untuk Tina..

Apa2 perkembangan selanjutnya mengenai Tina & monavie ni..mama update kemudian ye..

Doakan.. inilah penawar alergi yang mama cari2..

Terima kasih Atas Doa Semua..



Syukur alhamdulillah.. setelah jumpa dokte hari jumaat lepas.. makan ubat.. mama kini beransur sihat. tapi masih belum sepenuhnya.. cuma ada rasa kurang dalam sakitnya tu..

Jumaat malam start makan ubat.. mama ntah tido ntah pengsan dari pukul 8 malam sampailah pukul 3 pagi.. nasib baik mak & abah ada kat rumah. Dioranglah yang tolong temankan Tina..tidokan tina.. incik abah takde.. camping..

So the next daynya pagi..mama dah 50% ok dah.. so as today. Ada saki baki lom habis. But i'll try to rest a bit more.. :)

Alhamdulillah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...