"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, July 22, 2012

Kuih Seri Muka Penyeri Berbuka 1 Ramadhan



Hmm.. request abah untuk juadah berbuka puasa 1 ramadhan tahun ini. Abah tolong mama buat jugak sebenarnya :) ..

Mama suka tengok kuih seri muka yang cantik terletak tapi abah kata, kalau cantik tp tak sedap nak wat pe. Jangan terkeras bahagian atas dia. Biar terlembik..makan dengan sudu pun takpe..

huhu.. makanya memang terlembik sket. Biasa buat kuih kaswi asyik terkeras. Abah tak suka.. jadi yang ni memang bagi cair.. tercair rupanya..hihi

Anyway..komen mak mentua..kakak ipar ..kuih sedap. Cuma perlu tambah sket tepung lagi bahagian atas. Adik ipar mama je kata kurangkan sket manis.. tapi org lain kata manisnya ok. Dia tak kuat manis kot..

Takpelah.. yang penting abah suka.. len kali mama betulkan part terlembik tu ye yang.. :)

Huhu resepi mama tak letak ye. Google je..berlambak korang boleh jumpa :)

Dan hari pertama ramadhan sudah pun berakhir..

2 comments:

Lelord said...

tahniah2 berjaya...leh cuba lagi lengkali

MeRy said...

I love eating this cake too..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...