"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, July 9, 2012

Progress Menulis : Homework Buku Biru

Every week mesti ada homework. Weekdays kadang2 je.. kalau ada pun keje kat skolah yang tak sempat siap je biasanya

Tapi, dengan homework je la dapat mama nak trace apa progress Tina dalam menulis & memahami apa yang teacher dia ajar kat skolah..

Homework matters memang mama yang handle... hihi mama.. faham2 sajalah ye :D












Ni homework buat perkataan dari suku kata.. yang ni masa buat abah ada sama. Nampaknya Tina faham arahan. Semua words adalah idea dia. Mama & abah membantu untuk dia menulis. Bantu hintkan phonics untuk huruf yang dia tak dapat..

Untuk menulis dengan elok ikut garisan tu masih tak lepas lagi. Sukahati dia je atas ke bawah especially kalau buat "S" hihi.. takpe..slow2 nnt mama anajr ye Tina..

Tapi mama puashati tengok hasil tulisan ini hari ini.. dia buat lebih baik hari demi hari. Kene praktis lebih.. untuk lebih baik

Good Job Sayang Mama..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...