"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, September 2, 2012

Episod Berpantang :(

Tina mula batuk2, selsema & alergi sejak 2 minggu sebelum raya. Dan keadaan ini berlarutan sampailah ke hari raya & even sampai hari ni.

1 week raya kami bawak dia jumpa pead dia kat puteri sebab dah ke klinik pun masih takde perubahan :(

Jadi paed dia pun berceramah panjang la kat kami sebab alergi hidung dia tu dah lama. lebih kurang sebulan la kan.. so skrg tina tengah 2 weeks medication & dia kene berpantang banyak benda dalam pemakanan dia seperti seafood, kekacang & telur. Ini paling utama

Nak mem'pantang'kan dia bukannya mudah. Kami pun kene berpantang sama. Sama2 kene beringat setiap kali nak pilih makanan..mesti no peanut..no egg.. huhu kalau tak susahlah nak pantangkan dia.

So skrg ni almost a week dah medication & pantang tapi mcm belum banyak perubahan. Paed said, kalau after 2 weeks tak baik..kene datang semula. Hopefully this coming week dia ok la.. sian kat dia

Since paed dia ada kasi ubat yang buat dia mengantuk (ubat ni utk malam sahaja) so dia tak terganggu sangat tidur malam. Bangun nak skolah pun ok je. Selama ni pun memang takde masalah nak kejut dia bangun tidur pagi.. always senyum kalau bangun :)

Paed kata, kanak2 perlu tidur yang cukup supaya dia boleh belajar dengan baik diwaktu siang. So that ubat tu untuk bantu tina supaya tak batuk & muntah diwaktu malam. sebaik je dia tidur..dia akan nyenyak sampai pagi.

Bangun pagi nanti barulah ada bunyi batuk & muntah2.. gitu la this whole week. Sian sangat tapi we all try the best for her

Korang.. doakan tina cepat sihat ek.. amin..























No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...