"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, September 21, 2012

IBU COLLAGEN (Pure Marine Collagen) Yang Asli & Terbaeek

IBU COLLAGEN ini adalah 100% pure & tiada terdapat sebarang campurn bahan kimia.

 IBU COLLAGEN adalah tumbuhan marin (laut) yang telah dikeringkan.Ianya bebas bebas 

daripada bahan kimia@racun@pewarna@pengawet@steroid@perisa.


Kebaikan Mengambil Kolagen Asli sebagai supplement :

-Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
-Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
-Memejalkan payudara, otot dan punggung
-Menyihatkan rambut dan kuku
-Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
-Mengurangi penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
-Mengurangi selulit
-Memberi tenaga
-Melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
-Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
-Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
-Merawat penyakit gout
-Mencegah kanser/tumor
-Menurunkan tekanan darah tinggi
-Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, merawat gastrik
-Anti bakteria/kulat
-Merawat anemia
-Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh
-Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
-Melicin, menegang, dan menghaluskan kulit
-Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
-Merangsang penghasilan sel2 baru kulit, menyembuhkan luka
-Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
-Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
-Menberikan rasa kekenyangan (diet)
-Memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit/buasir)


CARA MENYEDIAKAN IBU COLLAGEN :

1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 5-6 minggu) DEPENDS PADA BERAPA BANYAK AMBIL SETIAP KALI & KEKERAPAN PENGAMBILAN






CARA PENGAMBILAN & WAKTU YANG SESUAI:

1.Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan & sebelum masuk tidur)
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah kegemaran anda


PESANAN :
Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein sebab semua minuman tu boleh menyerap dan membuang semua vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita..

* Banyakkan minum air kosong@plain kerana ia sangat baik dalam membantu proses detoxsifikasi & membuang segala yang tak diperlukan dari badan kita

* Jika anda mahukan hasil lebih cepat & ketara dianjurkan mengambil vitamin C & VCO


**** Jika anda rajin, ibu collagen ini juga boleh dibuat masker. Anda cucilah muka bersih2 dengan air suam & sabun yang sesuai dan sapukan jelly ibu collagen ..biar sehingga kering atau boleh juga dibiar semalaman sebelum dicuci semula :)












KOLAGEN MENTAH MARINE ASLI DIGUNAKAN SECARA MELUAS DALAM PEMBUATAN KOSMETIK – SK II..SO "..MENGAPA BERBELANJA LEBIH UNTUK CANTIK SEDANGKAN KOLAGEN INI LEBIH MURAH DAN HARGA BEPRPATUTAN" -NONA 20 MAY 2012

Antara khasiatnya:-
=============
# Nilai nutrisi kolagen 10X ganda lebih tinggi daripada SIRIP IKAN YU yang bernilai satu mangkuk kecil RM300.

# Khasitanya sama dengan SARANG BURUNG LAYANG-LAYANG yang bernilai RM400.00 hingga ribuan ringgit.

# 24% Kolagen nya bersamaan 2 keping SARANG BURUNG LAYANG-LAYANG

Kalsium 37 kali lebih tinggi daripada hati ikan




Nota toyol : Jika ada kengkawan2 yang berminat nak mencuba.. boleh email sha, shasham3932@yahoo.com.my atau boleh cari sha kat fb ek.. tq!!

1 comment:

Hidayati Mohamed said...

Salam tuan punya blog. Nice N3.
nanti singgah ke blog saya ye.

http://cutetoe.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...