"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, November 5, 2012

Dora Oh Dora..

Ni citer few weeks ago. Tina mintak kami carikan dia buku "Hello Dora follow the reader level 1" ..perghh mana nak cari? 

 So kami menjelajah beberapa kedai buku besar.. popular.. bookstore..bawak dia meround. Tapi kata dia takde.. "keep searching" katanya.. addehh.. poning mama abah..huhu 

Lastnya.. kami ke Jusco Bukit Indah.. masuk popular.. dan dia duduk membaca..membelek buku ni.. sebab dah penat mencari.. 

Siap mintak permission.. " mama.. can i sit here?" adoyai.. so bersilalah dia disini tak bergerak2.hukhuk

Masalah negara dia ni adalah..kalau masuk kedai buku..teramatlah payah nak ajak keluar. Dia suka.. sebab dalam ni dia boleh dapat banyak buku .. macam2 kan.. jadi banyak la sangat alasan dia kalau kita ajak keluar.

Korang pun mesti nak tau kan.. apa buku yang dia cari sebenarnya..??







Sebenarnya yang dicari adalah benda ini.. :) 



Adoyai nak.. mahal & payah nak dapat ini disini sayang oii.. Ada beberapa kartun lain punya buku macam ni kami jumpa. Tapi dora memang takde jumpa.. huhu

Over the sea senang la nak cri material macam ni.. sape nak gi obersi??? angkat jari.. huhu

Sian tina..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...