"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, December 29, 2012

Drawing & Paint

Jangan tanya dengan mama.. sebab mama memang tak pandai & tak suka melukis. Dulu2 pun seni lukisan la paling membebankan.. huh!

Tapi Tina ni nampak macam ada minat dalam drawing. Ikut abah dia la kot.. mama selalu cakap dengan Tina.. kalau nak suruh lukis jangan suruh mama..suruhlah abah. sebab mama ni lukis cicak pun failed tau.. hukhuk

As long apa yang mama ingat.. abah pernah ajar Tina sekali ke dua kali kot melukis gunakan paint punya software.. kusmangat mama memang tak pernah perhatikan.. ai tak minat you!

But one fine day, abah terperanjat bila dia nampak Tina melukis dalam paint.. and he just cant believe it..hahaha. Siap tanya mama lagi..sape ajar?? Ehh mama jawab.. off course la bukan mama.. abah la. Haaaa... dia dah pening disana. Memang lah ajar tapi sekali dua je..

Ala budak2 kan.. sekali dua tu dah cukup untuk dia perhati semuanya :)

Gambar kat paint yang "itu" mama tak dapat snap..but few days later mama berjaya juga snap curi-curi gambar ni.. dia sedang melukis dengan paint.. sebelahnya tu youtube lagu berserta lakaran lukisan power puff girls dengan rody amenda ntah.. jadi dia akan menyanyi lagu lady gaga sambil melukis.. just like macam kat youtube tu la

Laju je korang dia lukis.. tapi versi dia la kan. But its very ok for me..



Melukis ni bagus untuk merangsang otak tapi kenapa mama tak suka??? hahaha...

Nasib baik abah tau nak melayn dia.. kalu tak pengsan la mama..hihi

Anyway good job sayang.... 

1 comment:

Ima Salsuzaima said...

god job..budak zaman sekarang memang mudah tangkap apa yang kita ajar.pintar..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...