"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, April 6, 2013

Sambal Cili Padi Kentang & Tempe For Lunch..


hari ni mode tak berapa nak rajin.. belakang sakit..pinggang sakit sebab merumput petang semalam.. hukhuk.. tapi tekak tetap nak makan..

Meh kita buat lauk lunch 2 dalam 1 je.. sebab Tina suka kentang walau apa pun masaknya. Tak kisah. Balance tempe masih ada.. dari kering gitu je.. baik masak cepat :)

Bahan A:
Tempe
Kentang
ikan bilis
** potong ikut suka. jangan nipsi sangat jangan la tebal sangat. jangan la garing sangat gorengnya tu.. ala kadar sesedap rasa


Bahan Sambal :
cili padi
bawang besar
bawang putih
ikan bilis
** tumbuk semuanya sampai lumat
** tumis sampai naik bau & masukkan garam & gula sket
** boleh la masukkan bahan A tadi.. gaul rata & matikan api


Senang je kan.. :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...