"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, May 2, 2013

Mee Goreng Mama For Lunch.. Bole Gitu?

 Dari semalam terfikir-fikri nak goreng mee.. kebetulan gi belanja barang dapo yang membuat kami meround setengah JB.. hhaha.. 

Jadi dah beli siap2 bahan2 nak goreng mee semalam. Cuti makan nasi kita hari ni ye.. bole ke? hihi

Mama bukannya pandai sangat memasak pun..peh tu dah nya sesekali je menggoreng mee ni makanya ambil masa agak lama jugak lah. Sekali nak try & error lada kering yang beli semalam..takut terkena yang pedas giler tu kan.. kang ternganga..

Mee goreng ni biasa jek just ada sotong sket, fish ball sket, daging sket & sayur-sayuran mcm taugeh & sawi.



Perghh tengok rupa catwalk dia mengancam sungguh kan.. tapi alhamdulillah rasa pun ok.. hitam sangat sampai telur pun tak leh nampak dah hahaha...





Ini my montel punya mangkuk.. licinnnn... waaa.. berbunga2 hati mama tau macam ni. Tapi Tina ni dia base nasi.. kang jap lagi kene masak nasi la jugak :)

Korang lunch apa harini?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...