"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, June 21, 2013

And.. The Exam Result Shows....

Parents Day dikala jerebu melanda.. takpelah..mama keluar sekejap je..

Mama tak jangkakan apa-apa pun. Just nak tengok apa yang Tina dah buat masa exam. Minggu exam aritu dia tak sihat.. sampai kene bawak gi blood test.. tapi alhamdulillah result dibawah ni yang teacher tunjuk.. syukur sangat..




Teacher chitra kata just one thing to comment..

Teacher tanya mama.. kat rumah converse english ke? Off course la tak kan.. mana ada. Mama cakap melayu jek. kalau tina speaking kat mama pun mama suka reply in malay jugak..why?

Kenapa teacher tanya?

Sebab teacher kata Tina punya english bagus. Slang english dia very good tapi bahasa melayu dia tak sebaik english. Ayat bm dia selalu terbalik-terbalik kongkang. Thats why teacher ingat kat rumah kami converse english..

aiyoo.. camno la anak melayu nih..hihi

Tapi Tina memang suka speaking english lebih-lebih lagi bila dia nampak je muka abah dia balik skolah. Membebel-bebel in english dengan abah.. kalau dilayan tahan berjam-jam.. 

Hmm.. hopefully bm dia akan getting better bila dia sekolah kebangsaan tahun depan..

And overall result dia adalah EXCELLENT..

Mama & abah bangga dengan kakak.. EXCELLENT JOB NUR AIN QISTINA.. sila claim hadiah kat abah.. muahahahaha :D

Buah hati mama & abah :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...