"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, July 10, 2013

Masterpiece : Melukis Gunakan Paint di Lappy .. Tak Sangkanya Kami..


Entah bila masanya dia belajar melukis dengan menggunakan paint. Mama tak perasan. Cuma by one day mama terserempak dia tengah melukis dekat lappy. Thats why dia suka mengadap lappy dia berjam-jam. 

Bila mama perhatikan.. dia akan buka 2 window kecik.. satu bukak youtube dan satu lagi bukak paint. Letak sebelah menyebelah. Yang tu pun takde sape ajar..dia buat sendiri. I dont know how she know.. tapi memang kami tak ajar pun. 

Then after bukak 2 window sebelah2 tu ..dia akan tengok youtube & melukis sekali.. macam tu.

Same goes to gambar yang bawah ni. Nampak tak belakang tu ada windows satu lagi. Gambar ni belum siap lagi. Mama snap gambar ni sebelum abah ajar macam mana nak tulis nama dia kat atas lukisan ni. Sebelum ni dia akan menulis secara manual..

This is really oshem kan.. siap ada kaler-kaler lagi. Sebelum ni takde versi kaler-kaler.. black & white je.

She did know how to make the background. Dan dia nak background tu lain-lain kaler.. thats why dia buat partician.. how did she know all this?? Youtube i guess..

Mama memang tak pandai lukis.. freehand ke paint ke.. memang kayu.. may be Tina ni ikut abah.. sebab abah melukis lebih cantik lebih elok dari mama. Tapi bila abah tengok lukisan Tina kat paint ni.. abah pun kagum.. things really small tapi cukup sempurna.. tengok tu siap ada tocang poney lagi ha.. addehh..

Tulisan yang tu abah yang ajar.. ok..yang ni siap dah ni..

Wanna see little cute montel girl who draw this?
ok..

This is her..
Our cute montel girl
How i wish that i could have this kind of artistic hand & talent ha.. hihi

Very Good Job Girl..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...