"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, July 23, 2013

Oops.. Bukan Yang Tu La.. hihi


Kerana kata nak cucuk buat blood test.. ramai yang tersalah anggapan..huhu.. cakap pulak KK (klinik kesihatan) lagi ramai yang anggap tang "tu"

Maaflah.. tak sengaja.. tapi mama memang cakap yang benar. Mama kene buat blood test kat kk pagi tadi. Tapi blood test tu adalah full check up untuk kesihatan sahaja.. bukan nak check yang lain ;)

Mama ada gi kk awal puasa aritu.. masa tu demam & selsema.. tapi mama pegi bukan sebab tu pun. Mama pergi kk sebab nak tanya tentang fertility check up atau bahasa senang dia.. nak tanya pasal kesuburan..

Jadi dokte yang mama dapat pun dokte pompuan.. bagus juga. Senang nak tanya pape kan. 

So dokte pun tanya lah segala macam soalan dari menses sampai pregnant Tina & keguguran.. segalanya lah gitu senang citer. Lepas tu baru dokte explain.. dalam kes mama, tak boleh lagi nak klasifikasikan sebagai secondary infertility sebab baru je keguguran tahun 2010.. kiraan tahun belum cukup nak masuk tang situ. 

So, mama cakap lah.. mengambil kira faktor umur.. dah sampai border dah nih.. i should be worry sebab teringin nak ada anak sorang dua lagi la kot..huhu

Thats why dokte suggest blood test untuk full check up kesihatan tu sebab kata dokte kalau badan kita tak cukup sihat.. kita takkan menghasilkan ovum yang sihat jugak. Sebab tu susah nak mengandung. Eh.. susah ke? huhu.. mama punya kes tak lah susah .. few times dapat double lines tapi tak sempat bertahan melepasi 1st trimester.. tapi just mama & abah je tau hal tu..

so sebab tu nak check..

Above all.. sebelum kita nak tau subur ke tidak.. kita kene tahu kita cukup sihat ke tidak. Ayat dokte tu yang buat mama setuju nak blood test..

thats it.. dah buat blood test pagi tadi.. result will be collected 30th july 2013 jam 10 pagi..
 
Hope everything takde pape masalah.. doakan ye.. :)

4 comments:

dieya said...

semoga semunya ok ya kak sha.. amin!

Sha@Mama Tina said...

thanks a lot dieya.. tu lah berharap result ok.. jadinya tak perlu risau sangat.. rezeki hanya dari Allah.. :)

Lily@MamaZaraZareef said...

oh..br tau sha dah beberapa kali pregnant tp keguguran..semoga semua baik2 aje ye..insyaAllah, akan dtg ada rezeki tina jd kak long..:-)

Sha@Mama Tina said...

Allah kata belum ada rezeki lagi lily.. Dia suruh usaha lagi la tu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...