"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, August 23, 2013

Fevret Terbaru Dia..

Tinani sentiasa develop minat yang baru. Kali ni dah sejak sebelum puasa asyik tengok My Little Poney.. kat youtube itu.. download tubemate pun itu juga.. hari-hari itu..

Sampailah masa kami terjumpa My Little Poney ni kat AEON.. wah suka betul dia..bertunggu tanggalah mama & abah kat rak mainan tu.. addehh..

Last-last tersangkut juga 3 biji poney kecil tu kat dia.. beli kat Toys R Us..

Ni gambar terbaru.. Mencari lagi 6 ekor poney.. hai la anak..

tapi poney2 ni memang cecomel giler la korang.. mama pun suka tengok :)
Harga dia..kusmangat gak.. beli kat AEON ada dapat diskaun sket..kat Toys R Us.. takde diskaun..







Jangan dia mintak yang ini sudah.. siap berlampu-lampu..bersuara.. kaki boleh gerak-gerak.. Harga dia.. RM199.90 hukhuk..


Hat ni pun dia suka sangat.. PINKY PIE nama dia.. comel kaler pink.. pun ada suara kaki boleh gerak-gerak.. guna bateri..huhu..

Setakat termampu & tak membazir boleh lah. Minat dia.. sabar tu dia menunggu abah dia gaji hihi..

Jalan-Jalan..Makan-Makan

Bila mak & atuk datang.. muahaha..jom kita bawak diorang jalan-jalan.. sambil makan-makan. Tina suka la mak & atuk datang.. hihi mama lagi la suka :)

Kalau mak & atuk ada.. sket-sket mak..sket-sket atuk.. mama & abah kurang popular la masa ni ;)





Wednesday, August 21, 2013

Aktiviti Beraya Di MPH

Penatberaya kat rumah sedara..kami beraya di AEON.. saja la.. kalau tak mau muntah kuih & lauk raya kang. Bagi recharge si tina ni..

Dia kalau masuk AEON mesti cari MPH atau POPULAR jek.. jadi tersangkutlah sebuah buku..membayo nak cepat saja..pastu sibuk nak duduk kat mana. Mama suh aje duduk kat depan MPH tu.. sebab kazen-kazen sekalian masih memilih buku.. :)

Tengoklah tu.. khusyuk betul dia..



Minat yang disemai sejak baby kecil.. moga terus mencintai buku ye sayang.. :)

Tuesday, August 20, 2013

Sharing Is Caring 1


Tersangatlah betul.. tak payahlah tanya..

Alhamdulillah juga dah kurang sangat dengar pertanyaan-pertanyaan yang macam ni..yang bunyi lain sket tu.. huhu " bila lagi nak tambah anak? sorang je?" ha..yang tu..

Kalau ditanya dek orang yang kita tak kenal.. ok lagi.. tapi kalau soalan yang sama ditanya dek orang yang sama.. macam sengaja nak menyakitkan hati.. boleh jadi juga sengaja nak dapat penampar free huhu..hanya perasaan semata-mata..

Saya pilih untuk tak menjawab..senyum saja..
Mudah-mudahan ianya menjadi doa..
Amin..

Kazen Forever

Tina dengan kazen-kazen sekelian.. macam la ramai hihi 
kazen-kazen tina belah mama semua princess ok.. :)

Nur Ain Qistina
Nurul Ain Zulaikha
&
Nur Izzah Zahirah (yang comel lotte baju pepel)




sape geram dengan budak baju pepel?? comel sangat.. keletah sangat.. eyyy geram betul hahaha

Monday, August 19, 2013

Raya..Raya.. Raya 2013

Gambarmenceritakan segalanya..ye tak?
Hari raya kami yang sempoi tapi bermakna.. 
syawal 2013.. kami masih bertiga je..
Tapi sangat-sangat bersyukur dengan apa yang Allah dah kurniakan.. 
terima kasih Ya Allah..











Tak dan nak posing raya banyak2.. huhu

Tuesday, August 6, 2013

Salam Aidilfitri..



Manik & Batu.. Raya Punya Hal la..

Tahun ni tema kaler purple ..ni tema tak sengaja tau sebenarnya. Ala..janji adoo.. :)

Tahun ni 1st time nak pakai jubah di hari raya.. mama teringin.. sebab tak pernah. Sessi mencari jubah yang menepati citarasa tu agak payah. tapi dengan abah.. kami dapat mencari yang sesuai & menepati citarasa abah & mama..

Baju raya abah & tina  dah settle dulu.. mama je yang kemudian.. mengikut kaler baju diorang je :) senang kan..

Nanti diusahakan amik gambo kami yang comel ni masa raya. Nak gambo cun2 gitu :)

Actually raya tahun ni sepatutnya turn balik rumah parents mama.. tapi disebabkan adik kesayangan satu-satunya tu dapat cuti raya ke 3.. makanya mama setuju dengan abah supaya raya kat umah parents abah dulu.. then kita boleh bergumbira balik umah mak mama plak kan.. no hal lah.. bukan senang nak jumpa bapak polisi tu time raya..payah woo..

Owh ye.. manik & batu batan tu mama tambah sendiri suka suka hati. Sebab nak beli yang ready made dah ada batu & manik macam melampau-lampau sangat rupanya.. malu ai nak pakai yu..huhu

Dah namanya jahit sendiri maka tak takut lah ada yang sama kan..hihi.. buat sesimple mungkin sebab takmo plak jadi kedai batu berjalan hahahaha..

Tina punya manik pun mama buat simple jek.. kat leher jek sebab dia suka lipat lengan baju kurung
jadilah tu :)




Apalah rupanya gambo raya kami nanti kan..hihihi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...