"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, August 6, 2013

Manik & Batu.. Raya Punya Hal la..

Tahun ni tema kaler purple ..ni tema tak sengaja tau sebenarnya. Ala..janji adoo.. :)

Tahun ni 1st time nak pakai jubah di hari raya.. mama teringin.. sebab tak pernah. Sessi mencari jubah yang menepati citarasa tu agak payah. tapi dengan abah.. kami dapat mencari yang sesuai & menepati citarasa abah & mama..

Baju raya abah & tina  dah settle dulu.. mama je yang kemudian.. mengikut kaler baju diorang je :) senang kan..

Nanti diusahakan amik gambo kami yang comel ni masa raya. Nak gambo cun2 gitu :)

Actually raya tahun ni sepatutnya turn balik rumah parents mama.. tapi disebabkan adik kesayangan satu-satunya tu dapat cuti raya ke 3.. makanya mama setuju dengan abah supaya raya kat umah parents abah dulu.. then kita boleh bergumbira balik umah mak mama plak kan.. no hal lah.. bukan senang nak jumpa bapak polisi tu time raya..payah woo..

Owh ye.. manik & batu batan tu mama tambah sendiri suka suka hati. Sebab nak beli yang ready made dah ada batu & manik macam melampau-lampau sangat rupanya.. malu ai nak pakai yu..huhu

Dah namanya jahit sendiri maka tak takut lah ada yang sama kan..hihi.. buat sesimple mungkin sebab takmo plak jadi kedai batu berjalan hahahaha..

Tina punya manik pun mama buat simple jek.. kat leher jek sebab dia suka lipat lengan baju kurung
jadilah tu :)




Apalah rupanya gambo raya kami nanti kan..hihihi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...