"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, October 7, 2013

YES.. Saya Consume Shaklee Supplement


Baru berkenalan.. tapi dah jatuh chenta :)
Bila kenal lebih dalam.. lebih suka nak amalkan

Proudly say now.. I am
SHAKLEE Independent Distributor

Ok hari ni mama share satu supplement yang 1st mama kenal dengan SHAKLEE ye..
supplement itu adalah..


B-Complex

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? 
Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda.
 Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

B yang Lengkap dan Seimbang
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, 
mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.

• B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
tenaga.*
Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang
mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

*******************

Tang Asid Folic tu yang mula-mulanya buat mama berminat nak tau..nak baca lagi & nak cuba. Besar gunanya Asid Folic tu pada pasangan yang merancang nak pregnant lagi..macam mama..

Plus.. malas nak ambil yang asing-asing..nanti lupa ;) so this is the best way :)

Korang doakan rezeki mama & abah nak dapat tambah zuriat tu cepat ye.. amin..thanks korang :)

Ok lah..nnt kita share2 lagi pasal vitamin ye.. SHAKLEE ada banyak vitamin tau..


Do contact me jika anda mencari supplement bersesuaian ye.. :)
Nor Aisah Binti Abdan ( sha)
Shaklee Independent Distributor
ID : 1065969
SMS / CALL : 014-9120893
EMAIL : shasham3932@yahoo.com.my



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...