"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, October 7, 2013

Menu Nak Mudah..


Bila bahan dalam peti sejuk tak memberangsangkan..maka.. mama mula lah cari jalan paling mudah.. buat nasi goreng je :)

Tapi mama akan sentiasa ingat pesan arwah nenek tersayang.. walaupun menu cuma nasi goreng, pastikan nasi tu bukan nasi sejuk (bermalam).. pesannya.. nasi sejuk tak elok untuk anak-anak..

So, setiap kali mama masak nasi goreng.. most of the time nasi tu adalah nasi yang dimasak baru. Khas untuk buat nasi goreng..

Tadaa.. menu malam ini paling ringkas..
Nasi Goreng Kampung BerUdang :)

Alhamdulillah.. rezeki hari ini..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...