"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, December 23, 2013

Lunch Box Dan Uniform.. Nak Sekolah Dah..

Mama dah train Tina makan dalam lunch box since few last 2 weeks lagi. Bukan apa..biasa makan dalam mangkuk..dalam pinggan.. takut nanti kat sekolah nak bukak lunch box pun tak pandai. Almaklum.. anak sorang.. semua mama yang buatkan okeh.. hatta nak pakai seluar pun masih mama jugak hukhuk.. Mama risau la nak oii..

Purpose sebenar nak ajar dia makan dalam bekas kecil.. amik lauk sendiri.. makan elok2 jangan sampai terbalik mangkuk.. then pas makan simpan sudu & tutup balik lunch boxnya..tu je..

So far so good..
bukan dia tak boleh buat..
But korang tau la kan..
mama ni selalu ingat anak dia kecik lagi.. :)

Baju sekolah awal december dah siap.. takmo terkocoh- kacah kemudian. Pasal 1st time kan.. excited campur risau..

Ni gambar masa try baju sekolah yang dah siap



Agak2 muat sampai hujung tahun ke tak? hihihi badan membesar bagai johan cuti sekolah ni. Current weight 36.9kg tau ni.. nasib tinggi. Kalau tak mesti nampak debob..rendang..hihi

Mama tak senang tido la nak oii..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...