"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, December 30, 2013

Oyster Mushroom Journey - Bongkah 3 Bercambah

 Teruja menunggu spora oyster mushroom bercambah terubat juga bila pada pagi 29 Dec 2013 satu dari 5 bongkah yang dibeli mula mengeluarkan cambahan sihat..

Ini rupanya..



4 lagi bongkah lain belum menunjukkan tanda cambahan..


Kadar pertumbuhan oyster mushroom sangat cepat. Dalam masa sehari semalam ia sudah banyak berubah. Saya teruja nak tengok perubahannya. Nasib baik hal itu diberitahu oleh Wan Ara.. jadi saya selalu-selalu check :)

Ini yang berlaku dalam tempoh satu hari satu malam



 Jauh bezanya kan?
Ok nak bagi lagi jelas perubahannya.. kita tengok yang ini..


Apalagi?
teruja menantikan ia kembang pula
mama share dengan korang nanti ye..
stay tuned
:)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...