"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, December 29, 2013

Wadihana Islamic SteakHouse JB

Psstt.. mak long nak belanja makan. Kami ikut saja
Pilihan tempatnya adalah
Wadihana Islamic SteakHouse
bahagian belakang Restoran Upin Ipin yang dekat dengan Bangunan Jakel tu
ala..dekat2 area angsana tu la



Memandangkan dah buat reservation table, so rasa selamat sket but sampai-sampai je kusmangat..penuh. Kami terus gi kat meja kami lah. Tengah skodeng-skodeng menu, few families yang walk in memang tak dapat  table. Full house!

Kami je dah reservation untuk 14 orang.. family in laws mama memang besar okeh :)

Restoran dia cantik.. breezy air.. cukup terang pencahayaan..dan staff-staff cukup ramah..berbudi bahasa even lelaki semuanya :)

Lupa nak snap-snap buku menu dia.. cantik

Ini menu mama..



Nama main course tu mama lupa. Ingat Rib Eye steak jek.. dan minuman tu iced cappuccino ..ada lagi perkataan..apa ntah lah.. uisy..hilang ingatan jap

Menu tu je yang mama snap. Ada 14 orang termasuk kekanak-kanak.. tak dan nak snap setiap pinggan korang weh..

Appetizer dia sedap ..yang ala-ala nachos tu. Mama 1st time makan.. best.. dicadangkan korang amik tu cuba :)

Pegi ni kami berdua beranak saja.. abah takde.. pegi memancing huhu.. bawak diri lah kami menumpang orang lain..


My sweetheart..dia makan angry chicken je.. minum plain water. Biasalah dia kan..mana reti sangat minuman-minuman biasa nih..

Actually yang dia makan friesnya saja.. sebab tekak nasi ni mama dah bagi makan nasi siap-siap. kang dia mintak nasi goreng kampung kat situ..tang mana nak cekau?

A very good restaurant kalau korang nak try. Worth lah.. harga korang faham-faham lah ye.. standard harga steak around RM20++ above

sangat santai makan disini..tapi sebab abah takde.. hmmm...

FB diorang..

1 comment:

Papa-NtiQ said...

hi.....saya baru upload gambo2 masa makan kat wadihana branch Johor Bahru dalam www.blogmakanbest.blogspot.com
Kalau senang2 tu jengok la yer blog saya topik pasal makan je 100% takde topik lain hehe...
Kalau sudi follow yer blog saya TQ bebanyak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...