"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, February 19, 2014

Beg..

 Jemput sweetheart balik sekolah kebangsaan tadi tergerak nak tunggu betul2 depan gate. 
Sekali nampak dia sedang heret beg tak disandang kat belakang. 
Cepat2 masuk & tengok.. 
" beg saya dah terpatah dah mama"
 laaa... penyangkut beg dah terpatah.. patutlah tak disandang.. diheretnya. Tengok2 tapak tangan & jari2 montel tu merah2 dek mengheret beg dari kelas.. patutlah lambat je turun. huhuh..entah macam mana dia turun tangga dari 1st floor tadi..ngeri membayangkan..

Part ni la yang patah tu.. sebelah kanan

Jadinya.. alternatif terbaik adalah guna dulu beg lama mama.. tu je yang ada nak oii..


Throwbacktime..
Ini backpack mama masa study kat Uitm Segamat dulu..
Diploma sampai degree.. beg ini sangat berjasa :)
Beg macam ni dulu dah mahal dah untuk mama sebab kami bukan orang senang.. syukur sangat dah dapat beli beg ni. Jadi mama jaga elok2..

Baru je sebelum naik sekolah 2014, mak keluarkan beg ni suh mama bawak balik.. mana lah tau kot Tina memerlukannya nanti katanya.. :)

Glad that beg ni ada disaat yang tepat..

Tapi beg ni kecik sket space dia.. tak sesuai sangat. But syukur sweetheart mama abah tak banyak soal..kata guna beg ni.. dia ok saja..

Mama cakap..
" kita tak sempat nak beli beg baru hari ni.. esok kakak sekolah guna beg mama dulu la ye.. nanti abah balik kita pergi beli beg baru"

Jawab dia..
" Ye.. saya guna beg mama lah. Ini beg mama sekolah kat Uitm ke?"

Mama jawab..
" ye sayang.. dulu mama guna beg ni.."

Dia jawab lagi..
" cantiklah beg mama, saya nak pakai lah esok.."


Then on the day jugak.. pas maghrib kami keluar pergi tengok2 beg sekolah..
Dia memang tak banyak soal. Tak kira beg apa pun kami pilih. Kaler apa pun kami pilih..
Bila suruh sandang.. dia sandang je.. tanya ok tak?
jawabnya.. ok
Ya Allah.. sejuk perut mama nak oii


Buku budak-budak sekolah sekarang kan.. memang banyak :)
beg tak boleh cecomel beno..tak muat..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...