"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, July 12, 2014

Ros Jepun..Meriah.. Comel..Santapan Mata

Semenjak-menjak demam ros jepun ( Japanese Rose) melanda March lepas.. dah macam addict kumpul macam-macam warna spesis ini. Dah tak reti nak kira ada berapa warna kat laman tai yang pasti banyak warna lagi belum ada..kihkihkih

Tanam untuk terapi mata sendiri je la. Share kat FB je dengan sape-sape yang sudi. Yang pastinya tanam RJ ni tak susah. Dia cuma tak suka air terlalu banyak,nanti dia busuk & lembik. Pastu dia memang suka matahari.. pukul 10 dia akan kembang bunganya.. then kene replant selalu. Baru dia akan cantik sentiasa.. tu je..

Yang ini 12 Julai punya.. dok snap dengan kamera..jadi berjam-jam dok kat laman. Bukan apa.. unik..cantik.. merah sangat2. Bagus untuk mata :)















Ok.. cantik kan..
boleh gi cari..kat nursery ada banyak..
raya mesti meriah laman korang nanti :)

5 comments:

dieya said...

cantik nye kak...
dieya bab tanam menanam ni susah nak jadi. tangan panas kata orang.

Sha@Mama Tina said...

dieya..trylah. this one mesti boleh sebab dia memang very the senang :)

noraida omar said...

Cantek sgt2....geram tgk

noraida omar said...

Ni wife grob ke

Sha@Mama Tina said...

Noraida Omar.. ye saya.. anda tak silap teka ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...