"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, September 30, 2014

Khasiat SOLE, Pati Kristal Garam Himalaya Dari Ana Edar

 
 
Khasiat SOLE 
 
qaseh qold Kristal sole membantu : 
  •  hilangkan toksik dlm badan 
  • baik utk pesakit 4 serangkai, kencing manis, darah tinggi, buah pinggang & jantung 
  • baik utk hilangkan protein berlebihan utk pesakit sle 
  • membantu kecutkan cyst
  •  hilangkan penyakit ghout 
  • bantu kurangkan kolesterol dlm badan 
  • bantu utk dapatkan zuriat 
  • bantu merawat kencing kotor 
  • bantu melancarkan peredaran darah,urat saraf dan hormon
 
 
 
 
Garam Himalaya merupakan Garam TERBAIK didunia..
 
Mengandungi 84 jenis mineral yang diperlukan tubuh.. 
  • Mempunyai 84 jeis Mineral yang tidak terdapat dalam garam biasa. 
  • Mengimbangkan tekanan darah. (Selamat untuk pengidap darah tinggi) 
  • Meningkatkan kekuatan badan dan oksigen di dalam badan. 
  • Menguatkan struktur tulang (kalsium). 
  • Kardiovaskular. Angin Ahmar, migraine, kencing manis, darah tinggi, gout, batu karang 
  • Kecantikan dan kesihatan kulit dan dalaman 
  • Meleraikan gumpalan sel-sel darah merah 
  • Menganjalkan saluran darah 
  • Melarutkan sebarang pengumpulan kalsium dalam darah 
  • Membekalkan zat mineral berbentuk ionik yang seimbang 
  • Melaraskan kelancaran sistem saraf 
  • Membantu pembaharuan semula sel-sel 
  • Membantu pergerakan otot- otot usus 
  • Keseimbangan mineral mensinergikan sistem metabolik dengan lebih sempurna 
  • Menyelesaikan masalah kesihatan yang berpunca dari ketisakseimbangan mineral 
  • Membantu penyerapan vitamin dengan lebih sempurna 
  • Membantu dalam penyembuhan penyakit kulit 
  • Membantu menguatkan tenaga batin 
 
 
 
 
SOLE adalah satu produk yang sangat baik untuk mengimbangi faktor pH badan anda. 
 
SOLE juga boleh menyingkirkan logam berat seperti plumbum, merkuri, arsenik dan amalgam melalui pemecahan struktur molekul bahan tersebut.
 
Dengan gabungan unik mineral ionik yang terdapat di dalam  SOLE, timbunan protein haiwan yang tidak terurai (asid urik) dapat disingkirkan melalui air kencing. 
 
SOLE mampu membekalkan badan dengan tenaga daripada gabungan 84 mineral ionik penting. Frekuensi yang terkandung di dalam 
 
SOLE boleh bertahan sehingga 24 jam di dalam tubuh. 
 
SOLE boleh menyelaraskan keseimbangan alkali/keasidan dalam badan (faktor pH) dan menyeimbangkan tekanan darah. 
 
SOLE boleh menyah dan menghapus mendapan yang mengakibatkan pelbagai jenis penyakit sendi seperti arthritis dan gout, kerosakan buah pinggang, pembentukan batu pundi hempedu dan batu karang. 
 
SOLE boleh mengurangkan rasa ketagihan (gula, rokok dan dadah). 
 
SOLE boleh membantu mengatasi penyakit kulit melalui proses perkumuhan dari dalam tubuh apabila diminum dan ia juga membantu apabila digunakan secara luaran (disapu). Faedah kepada kesihatan Rumusan Kajian : University Graz, Austria 2001 & Fenestra Laboratories, USA 2007 Pediatrik (Penjagaan Kanak-kanak) 
 
Membantu penyerapan nutrien, menggalakkan tumbesaran dan perkembangan tubuh dan otak yang optimum. 
 
Dematologi (Penjagaan Kulit) Kandungan mineral yang seimbang membantu pembentukan kolagen yang optimum. 
 
Pergigian Membantu menguatkan gusi dan mengimbangkan pH mulut yang sesuai dan membantu pembiakan bakteria mulut yang sihat. Sistem Pernafasan Mengekalkan fungsi pernafasan yang normal. 
 
Neurologi (Penjagaan Sistem Saraf) Menyokong fungsi otak dan perkembangan neuron. 
 
Sistem Gastrousus Memulihkan pH usus dan menggalakkan metabolisma asid amino. 
 
Pranatal Menyokong perkembangan fetus. 
 
Ginekologi Melaraskan fungsi glandular yang optimum, kesihatan vaginal dan kitaran haid yang normal. 
 
Sistem Endokrin Membantu penghasilan hormon yang optimum dengan kehadiran mineral dan asid amino bioketersediaan
 



 
Antara Testimoni :
 
 
 
SOLE buat penghidap diabetis
 

Ini khas buat korang yang tertanya-tanya, apakah kebaikan SOLE. Saaaannggaaatttt banyak.. tak terhafal kalau nak bagitau satu-satu..

So, apalagi.. satu rumah satu SOLE
Jom!





Monday, September 29, 2014

Mini Photobook ke- 7

 Mama dah berphotobook sejakawal tahun ini rasanya. Dan hari ini photobook ke 7 selamat tiba :)



Mini photobook kali ini adalah photobook gambar-gambar baby sweetheart mama abah. Gambar baby dia banyak sangat2 sebenarnya tapi waktu PC rosak dulu.. banyak gambar dah hilang begitu je. Nasib baik blog ada. Dapatlah beberapa gambar..

Jom tengok sket gambar-gambar dia :)








Ok ..cukup..cukup

Sweetheart pun teruja tengok semua gambar-gambar ni. Riuh mulut tanya itu dan ini. 

Mama ada 4 ke 5 photobook lagi nak disiapkan. Owh idea.. datanglah dikau :)

Tunggu photobook berikutnya ..weee...

Saturday, September 27, 2014

"Paris Souvenirs Giveaway by JINDRISSKA!!"

Ok.. Join GA jom


http://jindrisska.blogspot.com/2014/09/paris-souvenirs-giveaway-by-me.html

Syarat2 penyertaan:

  • Follow blog JINDRISSKA ni. (Kalau dah follow, skip je syarat ni.)
  •  
  • Buat satu entry khas bertajuk "Paris Souvenirs Giveaway by JINDRISSKA!!" , letak banner, copy syarat2 penyertaan ni dan backlink ke blog JINDRISSKA.BLOGSPOT.COM.
  •  
  • Wajib tag 3 orang rakan blogger, dan inform diorang. (Kalau kawan tuh dah di-tagged, janganlah tag diorang lagi. Kesian diorang dapat notification banyak2. Heheheh.)
  •  
  • Lastly, letakkan link entry korang dalam ruangan komen kat blog JINDRISSKA ni. (Jangan letak tempat lain plak, hehehe)
  • Siap!

Hadiah dia..



Senarai hadiah untuk dimenangi:
  • Hadiah Utama          : 20 x keychain Eiffel Tower
  • Hadiah Sampingan  : 3 x poskad Eiffel Tower
  • Hadiah Saguhati      : 3 x maps Paris 2014



3. Nad


GIVEAWAY BERAKHIR 28 OKTOBER 2014
(jam 11:59 tengah malam, waktu Malaysia)

Friday, September 26, 2014

Resepi Rahsia Buat Ibu Menyusu

Jumpa resepi ini dalam FB The Mother Secret
jangan marah ye admin page.. kalau tak ambil resepi ni nanti lupa ..

Makanya mama nak share kat blog ini supaya senang nak cari semula nanti. Sebenarnya resepi ni bukan hanya bagus untuk ibu menyusu.. yang berTTC pun sangat sesuai amalkan

================
BAHAN-BAHANNYA:
================
1 kotak besar fresh milk
(boleh ganti dengan susu kambing)
7 biji kurma bersaiz sederhana
(Buang biji)
7 biji roasted almond
7 biji kismis
Satu sudu kecil madu



=============
CARA-CARANYA:
=============
Masukkan semua bahan ini kedalam blender dan kisar hingga kurma,almond dan kismis halus dan larut dalam susu.

Bila dah larut,tuangkan dalam jag dan sedia untuk diminum.
Kalau nak lagi sedap boleh tambah ais batu tp jangan banyak sangat takut cair nanti.

Minuman ini boleh disimpan dalam peti ais dan tahan sehingga 2 hari..


There, senang je kan..

Dan kalau itu pun susah nak buat, Marilah amalkan QASEH GOLD ADINDA + SOLE yang didalamnya terkandung bahan-bahan diatas ni jugak. Tapi dalam bentuk yang lebih senang & lebih sedap nak consume :)



Sempat.. hihi

Sunday, September 21, 2014

Beras Herba Taj Mahal..


Semenjak abah disahkan diabetis awal tahun ini, kami tukarkan beras kat rumah mak abah kepada beras ini. Taj Mahal herba. Bukan apa, satu dunia tau dah diabetis takde ubat. Kene jaga pemakanan. So oleh kerana abah adalah penggemar nasi, makanya lebih sihat jika dia makan beras ini. Banyak mana nak makan..ha makanlah.. :)

Jadi oleh kerana itu tekak kami pun dah terbiasa dah dengan beras ini. Dah rasa sedap makan beras ini. Kata orang beras ni mahal.. huhu.. beli kereta dengan henpon lagi mahal ko..

Beras ni ada masa dia murah. Yang dalam gambar ni beli kat Tesco aritu.. murah RM29.99 tak silap. Sambar 2 sekaligus untuk abah mak..

Jadinya kat dapo umah pun mesti ada beras ni. Sebab bila abah mak datang sini, semua keperluan dia ada je.. macam kat rumah jugak. Bila teringin, mama masak juga. Sedap :)

One day, nak bertukar kepada beras sihat ini juga sepenuhnya. Sebab my sweetheart pun dah terbiasa makan beras ini dah. No hal punya. Dia tak komplen :)

Korang dah try?
Sedap..
Tapi masaknya kene lebihkan air. Dan ia takkan lembik.. haaaa.. magic kan..hihi

Sedap..sedap..sedap..
:)

Saturday, September 20, 2014

"Menjala" Untuk Sarapan

Sabtu.. hari terakhir cuti sekolah kali ini. Esok dah mula sekolah dah ..huhu.. maka bermulalah tugas mama kembali :)

So, sebab ia sabtu maka dah pujuk-pujuk abah cuci & vacumkan dalam kereta..hihi aritu gi Tanjung Buluh..pasir banyak woo dalam baby alja..hukhuk.. sakit mato.

Jadi sebagai gula-gulanya, mama buatkan roti jala untuk makan dengan kari ayam kentang for breakfast. Aci lah kan... :)


Ni versi roti jala guna kuali biasa je tau. Ai tak ada non stick yu.. dah rosak non stick feature dia huhu.. Janji dia ada rupa jala lah kan.. ok je.. sedap :)


Ni roti jala lengkap dengan kekasih hatinya :) kari ayam kentang yang mabeles.. semalam punya . Heaven giler. Sebab kalau beli.. karinya selalu je tak menepati citarasa.. sampai2 selera mati gitu jek. Bila buat sendiri.. ha.. sedap nyaman kat tekak. Boleh makan banyak mana nak..

Ini pulak satisfaction yang sungguh tak dapat nak dibeli kat mana-mana ceruk dalam dunia ni.. sweetheart yang sangat berselera makan. Bertambah-tambah.. menghirup kari lagi ha..huhu.. sedap sangat la nak ye..

Dan secara ringkasnya.. lengkap sudah acara bersarapan pagi sabtu. Tengahari tak tau lagi apa cerita sebab rasanya mcm nak keluar gi umah MIL hantarkan cuka kurma untuknya. Tak ku dengar dia kata cuka kurma dah habis..huhu.. sori mak..

Roti jala, kari ayam kentang & kopi O untuk pagi sabtu..mabeles kan..


Ini resepi Roti Jala versi sabtu..

Roti Jala
  2 cawan tepung gandum
2 cawan + 5 Sudu Besar air ( * pekat sgt korang adjust lah sket lagi air dia..)
1 biji telur
4 Sudu Besar Minyak Masak
  2 Sudu Besar Susu Pekat Manis- yang ni sendiri pandai2 letak ganti susu segar & gula)
pewarna kuning
sedikit garam
Cara:
Bancuh je semuanya kemudian tapis & ready untuk dijala
 
Versi yang lain kat SINI

Ok lah.. Salam sabtu :)

Wednesday, September 17, 2014

Eksotika Pesona - Lipstick 05

LIPSTICK 05 yang boleh dibawa bersolat 
 BEBAS BAHAN KIMIA
BEBAS PARABEN






Berminat?
PM di FB : Sha MamaTina ( Qees Collection)
SMS / Call : 017-2189100
Email : shasham3932@yahoo.com.my

Friday, September 12, 2014

Baru ni.. RINDU QOQO

Musim mood post pasal produk.. tak kisahlah. Mama just nak share apa yang ada ni je. Ok bagi yang mencari alternatif sihat kepada milo, Ana Edar ada keluarkan produk MINUMAN KESIHATAN baru ni.. namanya class ko..

RINDU QOQO
Minuman pracampuran koko asli dengan stevia & kurma


Ini lah dia RINDU QOQO STEVIA

PERTAMA DAN SATU-SATUNYA MINUMAN COKLAT DENGAN STEVIA

Paling lazat & paling sihat. Tanpa gula tambahan

Tanpa perisa
Tanpa pengawet
Tanpa perisa tiruan

STEVIA tu apa sebenarnya? 

Stevia adalah sejenis tumbuhan herba yang dikenali juga sebagai “POKOK GULA”. Nama saintifiknya STEVIA REBAUDIANA, bukan saja indah pada nama tetapi unik kerana khasiat daunnya yang dihasilkanboleh menggantikan gula.

Stevia merupakan pemanis semulajadi yang tidak mengandungi kalori dan ekstraknya mengandungi kemanisan 300 kali ganda lebih manis dari gula biasa. Berasal dari Paraguay, ia telah mula digunakan sejak 1500 tahun lalu sebagai pemanis minuman dan makanan.

 pokok stevia

Stevia juga digunakan sebagai penawar menurunkan tekanan darah tinggi, melawaskan kencing, menguatkan otot organ hati, anti bakteria, anti penyakit kulat, anti virus dan merawat luka terbakar.
Kajian mendapati kandungan utama yang menyebabkan ia manis iaitu steviosid tidak mengandungi toksid, boleh menurunkan tekanan darah dan baik untuk pengidap diabetes
 
KELEBIHAN STEVIA
  1. Meningkatkan kadar tenaga kepada tubuh badan.
  2. Melicin dan memutihkan kulit serta awet muda.
  3. Sebagai pemanis semulajadi, sesuai untuk semua peringkat umur lelaki dan perempuan.
  4. Membantu menurunkan kadar gula dalam darah (sesuai untuk pesakit Diabetes dan Hypoglycemia).
  5. Membantu menurunkan tekanan darah.
  6. Membantu sistem penghadaman badan.
  7. Membantu mereka yang mengalami masalah insomnia.
  8. Berupaya mengawal berat badan yang berlebihan (Obesiti).
  9. Melawaskan pembuangan air kecil.
  10.  Mengimbangkan kandungan gula dalam tubuh badan.
 
So, stevia ni memang "gula sihat"
 

 
Rupanya serbuk RINDU QOQO?


Ok.. alternatif minuman sihat dan produk 100% muslim
halalan toyyiban..

Meh nak kabo..

Berat Bersih : 600g
Harga : RM22.00 ( per bottle) tidak termasuk kos postage

Berminat?
Cari mama :)
SMS / Call
017-2189100


"SIHAT ITU JIHAD"

Tuesday, September 9, 2014

Brokoli & Carrot Putih Sos Tiram

This is one of her fevret. Yang terbaru :)

Bukan susah pun nak buat. Senang..sekejap je


Bahan:

Brokoli
Carrot putih
* sayur apa nak masuk pun boleh je cth carrot, kentang, kobis, bunga kobis, capsicum, tomato.. apa sajalah..

Bawang putih
Bawang besar
serbuk lada putih
serbuk lada hitam
kiub pati ayam( 1 buku kiub belah 4)
Sos Tiram

Pekatkan kuah :
bancuh tepung jagung sesudu dengan air suam


Cara:

1. potong-potong brokoli & carrot putih iku citarasa anda. Nak bentuk cecomel pun tak kisah punya kalau anda rajin

2. Celur brokoli anda & kemudian rendam sekejap dengan air peti sejuk. Tapis keringkan

3. Bawang putih & bawang besar dipotong dadu halus dan di tumis sampai wangi.

4. Bila dah wangi, masukkan sdikit serbuk lada putih & serbuk lada hitam dan sedikit kiub ayam. Sedikit sahaja je. 

5. Masukkan sos tiram dan sedikit air dan masukkan carrot putih. Biar carrot masak dengan kuah sos tiram

6. Masukkan brokoli dan kacau rata

7. Rasa dulu kuah, kalau ada yang kurang boleh tambah garam ke gula sket. Kalau dah ok tak perlu dah

8. Masukkan bancuhan tepung jagung. Kacar rata & boleh tutup api

Tadaaa... siap :)

Bila Mama Mula BerQASEH..

Mama mula tertarik dengan QASEH GOLD ni berbulan-bulan dulu lagi. Tapi mama hold dulu sebab perlukan masa nak baca sehingga puashati. Mama cari orang yang tepat untuk bertanya macam-macam soalan. Nasib baiklah teman itu sangat sabar melayan :) dan menjawab semua pertanyaan.

Yang pastinya, dia sekeluarga adalah pengguna QASEH GOLD.. sebab mama nak tau testimoni dari apa yang dia sendiri alami. Baru thril kan :)

Bila dah kaji-kaji sendiri.. owh my.. mama jatuh hati dengan ramuan-ramuan yang ada didalamnya. Tapi tak terus cuba lagi tau. Amik masa untuk baca lagi.

Now, mama memang dah berQASEH GOLD ADINDA..


Rasa dia.. siyesly sedap. Macam ni, rasa macam makan kurma yang diblender dan campur dengan madu. Ha gitulah. Kuat rasa kurma. Jangan risau..korang takkan rasa nak termuntah punya. Nak sesudu lagi ada la :) .. fuh siyes sedap. kaler dia kaler kurma.. bau dia pun bau kurma. Tak payah nak tutup hidung.

Antara testimoni yang kawan-kawan share..


Yes.. ada yang kata senggugut masa piyed dia kurang@hilang. Mestilah orang suka kan.. senggugut ni sakit wooo.. boleh jadi mc keje.. boleh dok berguling-guling atas katil sebab sakit sangat. Dan boleh hilang mood berhari2 bila piyed tu senggugut. Mama dah pernah rasa dulu.. adoila.. memang rasa nak makan orang je ha time-time tu. Jangan la ada orang wat hal..memang nak rasa penampar la tu..


Ada yang pregnant. Yang ini mama doa hari-hari.. moga berjodohlah dengan QASEH GOLD dalam usaha mendapatkan baby lagi. This one again, hanya orang yang alami sahaja yang tahu.. betapa susahnya nak mengandung even ko takde apa masalah perubatan. Even dokte cina pun tau cakap.. "rezeki belum sampai la.." adeh.. Harap2 QASEH GOLD ADINDA ni dapat membantu menyuburkan entah apa-apa didalam sana tu untuk tujuan itu. Walaupun bukan itu tujuan utama mama consume..



Ada juga yang berjaya mengatasi masalah-masalah semasa pregnant. Masalah HB rendah masa pregnant ni memang menyusahkan hati. Nanti selalu kene bebel ngan misi hihi. QASEH GOLD ADINDA membantu menormalkan HB, mengatasi masalah sembelit, memberi tenaga, menguatkan sistem imun bayi & membantu mengatasi stress & alahan. Normal orang pregnant akan ada masalah sembelit ni semua sebab usus terhimpit dek pembesaran baby. Selalu masa mama pregnant sweetheart misi kata..makan kurma banyak2 sebab ia kaya serat & memberi tenaga. There.. QASEH GOLD ADINDA memang berasaskan kurma. So.. alternatif yang sedap dari kunyah kurma gitu je adalah..makan QASEH GOLD ADINDA



Lain orang lain kesan. Ada yang gembira lompat bintang bila mana consume QASEH GOLD ADINDA + SOLE susu badan meriah untuk anak. Nak menjayakan penyusuan ibu memang banyak dugaan tapi ada yang berjaya melaluinya dengan bantuan QASEH GOLD ADINDA + SOLE. As yang mama cakap kan.. kurma & madu.. asas yang memang kaya khasiat. QASEH GOLD ADINDA pun memang berasaskan itu.. jadi.. apa lagi yang kita cari?


Anda dah umo berapa? 3 series, 2 series, 4 series.. ha.. segala mala banyak harta karun terpendam dalam tubuh badan. termendap mcm kotoran minyak masak terpakai. Jadi bila kita consume sesuatu supplement, mesti akan ada kesan. Awalnya ada yang akan rasa mengantuk la..pening la.. terkejo-kejo cari toilet la.. tu semua normal. Banyak-banyak minum air + SOLE supaya proses itu berlaku dengan lebih alami & cepat. Orang yang banyak angin dalam badan mestilah akan dengan aktifnya membuang angin. Nak bersihkan usus..kene la kejo-kejo toilet selalu. Jangan risau.. itu hanya sementara sahaja.


Bagi yang dah kawen.. boleh ambil QASEH GOLD ADINDA & QASEH GOLD KEKANDA untuk suami jugak. Sesama sihat okeh. Tak ada ruginya mengamal pemakanan sunnah. Pahala dapat..sihat dapat. 


QASEH GOLD ADINDA ini yang anda cari-cari selama ini. Tak percaya? Cubalah dulu rasa. pasti jatuh hati & repeat beli. 

Now tak yah susah-susah.. meh cari mama.. QASEH GOLD mana yang dicari.. ada disini :)

Berminat nak dapatkan produk-produk Ana Edar boleh hubungi  :
Email : shasham3932@yahoo.com.my
FB : Sha MamaTina ( Qees Collection )
SMS : 017-2189100
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...