"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, September 26, 2014

Resepi Rahsia Buat Ibu Menyusu

Jumpa resepi ini dalam FB The Mother Secret
jangan marah ye admin page.. kalau tak ambil resepi ni nanti lupa ..

Makanya mama nak share kat blog ini supaya senang nak cari semula nanti. Sebenarnya resepi ni bukan hanya bagus untuk ibu menyusu.. yang berTTC pun sangat sesuai amalkan

================
BAHAN-BAHANNYA:
================
1 kotak besar fresh milk
(boleh ganti dengan susu kambing)
7 biji kurma bersaiz sederhana
(Buang biji)
7 biji roasted almond
7 biji kismis
Satu sudu kecil madu



=============
CARA-CARANYA:
=============
Masukkan semua bahan ini kedalam blender dan kisar hingga kurma,almond dan kismis halus dan larut dalam susu.

Bila dah larut,tuangkan dalam jag dan sedia untuk diminum.
Kalau nak lagi sedap boleh tambah ais batu tp jangan banyak sangat takut cair nanti.

Minuman ini boleh disimpan dalam peti ais dan tahan sehingga 2 hari..


There, senang je kan..

Dan kalau itu pun susah nak buat, Marilah amalkan QASEH GOLD ADINDA + SOLE yang didalamnya terkandung bahan-bahan diatas ni jugak. Tapi dalam bentuk yang lebih senang & lebih sedap nak consume :)



Sempat.. hihi

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...