"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, November 23, 2014

19 Nov 2014 - 9th Wedding Anniversary


Assalamualaikum..Hari ini..
9th wedding anniversary..
Dialah kawan, sahabat, suami, funder, supporter, customer, testimoni, tukang kritik, tukang makan, driver....semua title dia jadi..semua pun boleh belaka
Dia yang terbaik untuk saya
Dia yang terhebat untuk saya
Dia yang saya sayang kerana Allah
Dia imam saya..
Dia.. Mohd Noor Hisham Jemain kekasih hati saya 

Gambar ini.. Caption ini..115 like.. 78 komen..
Terima kasih buat semua.. Aamiin untuk segala doa2..

Ingatkan malas nak diblog kan, tapi nanti sesekali mama nak refer buat senyum2 ingat kenangan takde lah pulak kan. So..lambat-lambat pun buat jugak..

Tahun ini mama & Tina ikut abah dinner kelab staff kat KSL Hotel. Abah kata sambil celebrate wedding anniversary kami sekali.. Tq sayang :) kebetulan date dinner sama..

Petang tu kami masuk awal ke KSL Hotel sebab Tina & abah mandi kat pool. Mama tukang tengok je :)




Kami potong kek jugak.. tp gambarnya kat kamera staff sekolah..huhu..  
 

20 Nov 2014
 Tina kejut mama.. katanya abah ajak breakfast kat luar.. ok lah..

Bersiap2 dan keluar untuk breakfast. Kami breakfast kat taman u belakang jek. Ala.. biasalah kan, nama breakfast. Mee goreng, Nasi goreng, Mee rebus & Soto.. ice lemon tea, ais kosong & teh ais.. :)

Masa makan abah kata nak ajak jalan-jalan. Bila tanya nak kemana? Katanya.. kan kita belum cari hadiah anniversary.. aihh..huhu..

Pendek kan cerita.. hadiah anniversary dari abah untuk tahun ini..



Settle kat Habib..ingatkan dah settle lah. Abah ajak gi kedai lain. Bila tanya nak cari apa lagi? Mission belum accomplish.. jom..

Naik kedai Carlo Rino.. Ok one more hadiah ye :)
Carlo Rino ok.. dia yang memilih..dia yang check..kaler dia yang pilih & dia yang bayar..
Oh my.. telan air liur jap eh..
Taste dia memang hebat..dan apa yang dia pilih tu ada sebabnya tersendiri..
hmm..  :)

Tq..tq.. Macam mana eh nak express the feeling. Siyes unexpected..

Syukur Alhamdulillah..
what a great gift
from a great husband ever :)

Apa lagi yang mama nak kata..
Alhamdulillah..
Terima kasih Ya Allah

Happy 9th Wedding Anniversary Aishah & Hisham
Dulu, kini & selamanya
 

Tuesday, November 4, 2014

Pantang Jumpa..

Apa benda yang pantang jumpa?
Nanti lah dulu..

Malam semalam keluar cari strepsils untuk kanak-kanak. Sweetheart tu suara rock.. serak2 tak tau apasal. Mungkin jugak sebab jerebu yang melanda.. semalam pagi alamak.. dah rupa kat cameron dah.. cuma bau asap jek la.. huhu

Jadi, alang-alang keluar tu misi mencari bahan mentah lauk pun dilakukan sekali lah. Kot2 ada yang berkenan kan. 

Masuk Giant Pulai je pun. Malas nak gi jauh. Kami panggil giant kecik..hihi. So, terus ke tujuan lah, Masuk guardian jap cari strepsils pastu terus masuk giant..

Mama terus ajak ke bahagian bahan mentah.. Ada chicken ribs yang tak berapa nak murah lah.. amik je sket. Dan dalam pada tengok2 dan berjalan2 tu.. abah & sweetheart dah jalan ke lain. Tetiba..

Sweetheart: Mama! ( sambil tunjukkan sesuatu)

Nak tau apa..


Mama : Mana jumpa ni?
Sweetheart : saya nampak kat tempat sayur tu. Jom lah mama tengok..

Hahaha.. mama tau dah apa niatnya nih..Tapi sorong gak la trolley gi sana tengok & pilih2..

Sweetheart: Mama.. kita beli petai ni boleh?
Mama: Nak buat apa?
Sweetheart: Ehh.. sedap ni.. saya suka..
Mama: ye.. pilih dua. Satu mana cukup :)
Sweetheart: yeay!!

Ha jadi, menu hari ini adalah sambal petai ye.. Senyum lebo lah kang sweetheart bila dia tengok lauk..Aduhai anak.. kalau dah lidah kampung tu lidah kampung jugak lah.. petai jering semua dia sapu.. 

Bagus2..senang ceritanya ye.. kita semua suka petai.. kita semua suka jering :)

Ok..cuci mata.. sambal petai


Nasi kene masak lebih ye.. itu peringatan ;)

Sunday, November 2, 2014

DiMana-Mana..


Anak bertuah ni dia bukannya kira.. disuruh duduk kat situ je pun dia sanggup. Janji ada buku. Kalau bawak gi MPH ke..Popular ke.. even bawak ke BBW pun.. dia sanggup dok berlama2 sebab nak tengok semua buku yang dia suka..

Bila lah nak buat library mcm bookstore ni kat rumah kita ek..
Mama berangan nak oii.. 
:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...