"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, December 18, 2014

ZALORA For The 1st Time

Orang lain lama dah kenal ZALORA, beli dari ZALORA tapi mama ni baru 1st time nak cuba beli. Kenal ZALORA ni lama dah la. Skodeng site diorang pun lama je dah. Tapi just tengok-tengok je la. Bajet takde masa tu hihi..

Kali ni.. abah bagi voucher.. sekali tengok.. voucher ZALORA la wei!!!..

Mula-mula abah cakap, try la tengok dulu kat website.. boleh ke guna voucher tu. So mama pun try lah dengan gigihnya. Pegi website ZALORA dan try klik satu baju. Pastu try masukkan voucher tu.. Yeay!! boleh. Maknanya voucher tu valid lagi :)

Tapi bukan baju tu yang mama beli.. mama out lepas test voucher tu hihihi..

Then after few hours baru mama pegi balik website dan tengok semua yang berkenan. Cari yang betul2 berkenan. Korang pun faham kan.. beli baju online ni kita kene cari measurement dia.. ukur dulu dengan kita :)

Then, I've decided nak ambil yang ni

So then, teruskanlah pembelian sampai check out. Guna voucher ye. So hanya perlu bayar postage sahaja. Dan postage hanya RM5.00. Tu pun perlu cash pada deliver sahaja nanti.. hmmm.. tak menyusahkan tau. Lagi senang coz, nanti your baju dah sampai depan mata baru you bayar. Ha..gitu lah..


10 Dec 2014 - complete order
11 Dec 2014 - parcel sent out deliver by TAQBIN

Tapi masa tu mama takde kat rumah. Jiran sebelah yang ambilkan & tolong bayarkan RM5 .. sungguh senang weh shopping kat ZALORA. patutlah iklan menjerit2 hahaha...


Ini parcelnya..

Bajunya belum dirasmikan lagi. Baru acu try test je. Alhamdulillah tak salah pilih saiz. tak salah pilih material. Dan tak menyesal lah shopping dengan ZALORA :)

Tq abah sebab bagi voucher tu ye..

Next time bolehlah cuci mata kat ZALORA lagi kan :)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...