"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, January 30, 2015

Kenapa Anak-Anak Kita Perlu Amalkan Qaseh Gold Junior?


Aktiviti harian anak-anak kita masa kini memang sangat padat. Ada yang boleh di kategorikan sendat dah. Pagi sekolah kebangsaan/ menengah, balik tak sampai 2 jam dah berkejar nak ke sekolah agama pulak, balik sekolah agama terus mengaji, rehat sekejap dah nak buat homework yang banyak, ada pula yang malam ditambah pulak dengan tuisyen. Fuh.. kesian sangat.

Jadi ibu bapa akan sangat membantu jika biasakan anak makan makanan tambahan yang baik & membantu setiap harinya yang sibuk. 

Ok, saya share tentang "Kenapa anak-anak kita perlu amalkan Qaseh Gold Junior?"


# 1 Untuk meningkatkan SISTEM IMUN
sistem imun


Anak2 perlu diberi ruang untuk mengembangkan potensi diri dengan bermain, bergaul dan melibatkan diri dengan aktiviti luar. Pada masa yang sama mereka perlu diberi perlindungan agar tidak mudah dijangkiti penyakit. Gabungan makanan SUNNAH dan makanan terpilih yang bercirikan anti bakteria dan anti oksidan dalam Qaseh Gold Junior berupaya membekalkan SISTEM IMUN badan yang lebih mantap dan kuat..in shaa allah.


# 2 Untuk TENAGA & MINDA
superkid



Berikan permulaan yang baik kepada anak2 kita seawal usia 1 tahun dengan gabungan makanan SUNNAH Qaseh Gold Junior yang membantu menyihatkan tubuh, minda dan emosi. Berkonsepkan ‘Halaalan Thoyyiban’ iaitu halal lagi baik. Qaseh Gold Junior diperlengkapkan dengan gandingan makanan SUNNAH madu, kurma dan kismis yang terkenal sebagai agen mencerdaskan MINDA dan membekalkan TENAGA. Madu, kurma dan kismis kaya dengan glukosa dan fruktosa semulajadi yang dapat membekalkan tenaga segera kepada tubuh badan serta merangsang fungsi otak untuk lebih cerdas, lebih daya tumpuan serta lebih peka. Selain daripada madu dan kurma, Qaseh turut menawarkan gabungan makanan minda lain yang tidak kurang hebatnya seperti badam, za’faran, gingko, air zam zam, delima dan habbatus sauda’.


# 3 Untuk TUMBESARAN
tumbesaran


Gabungan makanan SUNNAH dan makanan terpilih seperti badam, bayam dan pegaga dalam Qaseh Gold Junior mengandungi mineral seperti kalsium, magnesium dan zat besi. Nutrien2 ini adalah sangat diperlukan untuk menyokong TUMBESARAN yang lebih sihat dan kuat.


# 4 Mengandungi SERAT YANG TINGGI
kurma-tile



Anak2 sering tidak mendapat serat yang mencukupi dalam menu harian. Akibatnya masalah sembelit sangat sinonim dengan mereka. Qaseh Gold Junior membekalkan SERAT LARUT & SERAT TIDAK LARUT daripada Kurma serta prebiotik semulajadi iaitu Gam Arab yang membantu menyihatkan usus serta melegakan masalah sembelit.
_____________________________________

Untuk membina generasi yang cemerlang fizikal, intelektual dan spiritual bermula dengan pemakanan yang halal lagi baik.

Bak kata Duta Qaseh Gold sendiri iaitu Ustaz Haslin Baharim [ Ustaz Bollywood ],

” Anak2, jangan lupa minum Qaseh Gold Junior setiap pagi dan malam! Inilah warisan khazanah Nabi kita yang dicintai, Nabi Muhammad SAW. In shaa allah, berkat pun dapat, minda cerdas, badan pun sihat dan kuat!”

Haaaa, akhirnya panjang juga cerita saya arini kan..hihihihihi..takpe laa..asalkan saya puas hati dapat selitkan maklumat yang berguna ni untuk semua parents out there. jangan tunggu lagi..grab Qaseh Gold Junior sekarang untuk anak2 kita. memang tak rugi kalau nak dibandingkan dengan manfaat yang anak kita dapat nanti..
In shaa allah..
Credit to PP Chakoy Özil Baim

***********************************

Mama share amalan-amalan yang boleh dibuat oleh ibu bapa sekelian untuk anak-anak kita :)
Ajar anak-anak sekali pun lagi bagus..
Tapi jangan lupa tau.. doa ibu bapa tu lebih afdal gitu..


Berminat nak dapatkan untuk anak-anak?
FB : Nor Aisah Binti Abdan ( Qees Qaseh)
whatsapp 0177820007 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...