"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, June 23, 2015

Ramadhan 5

Sekejap je dah 5 hari berlalu kan. Harap cuaca bekerjasama dengan kita bagi melancarkan lagi puasa anak-anak. Kesian.. panas sangat sekarang ni.

Sweetheart pun sahur tak boleh nak minum air banyak. Harapkan secawan dua tu lah dapat membantu seharian. 


Air yang secawan dua tu mama memang pastikan campur dengan MINERAL SOLE.. insyaAllah dapat mineral mencukupi walau kita berpuasa..

Tu kisah sweetheart. Mama? Masih dengan azam memasak walau baru hari ke 5 dah takde idea. Ikutkan resepi berlambak-lambak ada.. tak tahu mana yang sedap nak buat..hihi..

Jadi, abah turun dapo buat juadah dan buat air... Mama masak nasi, lauk ..heeee... terima kasih sayang.. luv u lah :)

Jom lah tengok menu ringkas kami.. hangkut semuanya bawak gi rumah MIL berbuka puasa ..





Air tangan abah :)
Sangat sedap..
Kalau korang ada buah oren kat rumah tak abis-abis tu..try buat ni..memang syiok sangat


Mangga apple dari laman.. manis..sedap..



Blur apa dia nak buat sebenarnya jadi biarkan je dia buat sendiri. Dapur kompem berkecah.. uwaaa...
Sebenarnya kuah bolognese tu patut lagi pekat & boh dalam roti.
Tapi buat cicah pun mabeles jugak..
10 biji roti burger buat.. licin :)



Ini request dari my sweetheart..nak ayam goreng. Saja goreng ikan kembung tu sebab fresh from Sg. Melayu tau..manis & sedap

Done Ramadhan 5..

1 comment:

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...