"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, June 25, 2015

Ramadhan 6 & 7

Ramadhan 6

1st time untuk berbuka buat kuih bom. Selalunya tau beli je. Oleh kerana takut tak jadi, kecilkan adunan dari resepi yang dapat kat blog orang lain & buat. Bila dah buat bulat dapat 6 biji je..hahaha...


Tak la susah pun..tapi perlu mahir jugak campuran tepungnya supaya sedap digigit gitu ha.. hihi..

Jom lah tengok menu ringkas kami pada hari itu..



Takde sun nak masak sayur. Juadah hangkut gi umah MIL untuk berbuka ramai-ramai :)
So kat sana ada macam2 juadah lah kan.. pilih je la tekak nak yang mana..

Last2 yang dibawak balik kuih bom 3 biji & ikan kicap.. kentang dah licin di kutip anak-anak.. huhu..

Selesai ramadhan 6 dengan sweetheart berpuasa penuh setakat ini..


Ramadhan 7

Ramadhan 7 yang penuh kenangan.. & pengajaran..

Seharian cuba minimakan aktiviti & elak terdedah kat panas sangat. Tu pun badan rasa melayang-layang je.. Allah..

Pesan kat abah.. tak mo berhangkut ke rumah MIL.. tak larat. Jadi kami berbuka kat rumah je..

Menu..

 Rangup-rangup cicah sos.. wuhuu..



Ni fevret sweetheart..

Tak dan snap Jus pelam apple yang khas pelamnya dari laman. Blend lambat.. sebab nak fresh.. perghhh.. penuh dengan kebaikan & khasiat :)

Alhamdulillah.. berjaya harungi hari ke 7 dengan jayanya..

Tragedi diambil sebagai peringatan dari Allah..
Tanda Allah sayang & ingatkan kita..
Aamiin..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...