"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, September 30, 2015

Nak Makan Roti Panas Di Malam Hari..

Mana nak cari?
Encik kekasih hati takde.. berkursus. Takde sape nak melayan tekak ini.. hukhuk..

Nasib baik lah bahan-bahan meroti memang ada kat rumah. Persediaan kalau-kalau tekak ni merepek dimalam hari macam ni lah..

Terkedek-kedek lah sediakan bahan. Pulaknya hari ni perut ni terasa banyak angin.. banyak kali sendawa tapi tak mahu lega.. saboo je lah..

Guna resepi yang biasa jek ye.. Resepi yang sama macam blog post yang INI
.
Cumanya.. pandai-pandailah ubah sikit sana sini nak buat roti apa dan rupa apa. Nak letak inti ke tidak..nak letak topping cheese ke gula ke .. nak hiasan kuaci ke, bijan ke..
Itu semua tak kisah

Resepi ini macam doh asas..

Oleh kerana malam ini memang nak bun kosong.. maka buat penuh seloyang bulat.. bila dah siap..
Tadaaaa!!!!

 
Pastu.. ada lebih tak muat masuk..
Boh kat loyang lain.. boh gula atas



Tadaaaa... bersama-sama..


Minat nak cuba?
Silakan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...