"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Monday, April 18, 2016

Akhirnya.. Nekad Saja!

Masih ingat entry sakit gigi waktu pregnant aritu tak?
Tak ingat???
Yang INI
 
Ingatkan seronok sampai ke hari 44 berpantang. Tapi rupanya baru beberapa hari berpantang, waktu malam gigi yang sama tu dah mula berdenyut-denyut.. uwaaa...

Mulanya masih ditahan kan. Sapu minyak dakam..cuci bersih dan kumur selepas makan. Tapi tak membantu rupanya bila dah sakit.

Kemuncaknya pada hari ke 28 berpantang. Memang nekad nak cabut sangat. Sakit! Mintak pandangan sepupu abah yang seorang dentist, katanya jika darah nifas masih ada elok tangguhkan dahulu hasrat nak cabut gigi tu.. risau bleeding..

Malam tu bincang dengan abah, ok lah tangguh sampai nifas kering. Tapi tengah malam tu juga sebelah muka rasa berat amat. Sakit berdenyut.

Awal pagi 29 berpantang dah bangun dan cakap dengan mak.. nak cabut gigi.

Pukul 8 pagi siap-siap dan mintak tolong abah mama hantarkan ke klinik. Cabut kat klinik pergigian kat kk taman u je lah. Murah gitu. Pi private aritu tanya paling cikai dokte kata RM150.00 itupun kalau takde prosedur lain. Kalau ada charge bertambah kerana ianya gigi geraham bongsu..kononnya..

Naik tingkat 1, dapat nombo 3010, nombor 3001 pun belum start panggil lagi. Maknanya sempatlah tengok 9 orang keluar masuk cabut gigi..

Yeeha.. mama memang penakut. Last cabut gigi time kat Uitm dulu kot.. huhuh..

Orang pertama, kedua, ketiga & ke empat masuk keluar bilik 3.. semua muka berkerut-kerut.. uwaaa.. rasa macam nak lari. Tapi sebab gigi sakit ni.. nekad tunggu..

3010, nah..tiba masanya..
Dokte dalam bilik 3 rupanya dentist wanita melayu :)

Dia kenalpasti gigi yang mana sakit, pastu dia kata nak inject ubat kebas.. 3 kali cucuk.. uwaaa.. sakit gak sikit. walaupun sakit bersalin adik lagi sakit kot.. kahkahkah.. dasar penakut

Tunggu luar dalam 5 orang lagi keluar masuk.. 3010 dipanggil semula

Tak sampai seminit.. dah siap.. tadaaa!
Hilang siksa..

Ada satu gigi lagi yang perlu ditampal ni. Al maklum.. tampal gigi pun kdg2 sakit okeh. dasar penakut..

Cepatlah baik ye gusi..
Makan bubur ye kita untuk beberapa waktu..

sekian..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...