"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, September 24, 2016

2nd Puree - Puree Pisang.. nyum..nyum..

Tamat sudah 4 Days Rule untuk puree apple. Hari pertama je makan sikit. Agaknya terkejut kot rasa pelik..masam-masam manis kan. 2 ke 3 suap je dia nak..pastu tak nak dah..

Hari ke 2, 3 dan 4 alhamdulillah.. dia makan berselera. 

Hari pertama popo.. hari ke 2 tak popo. Dia popo hari ke 3 tengahari agak liat nampaknya. Tak keras tapi macam kurang air. Hari ni tak popo lagi.. esok kot..

Jadinya start pulak 4 DR untuk pisang. So hopefully pisang sangat ok kat baby Azra. 


Pisang masak, just lenyek-lenyek je. Make sure lenyek tu penyek la semua. Jangan ada ketul. Mama ni takde baby food processor, jadi apa yang boleh lenyek dengan sudu mama lenyek je.

Sebelum sudu masuk 4 bekas tu pastikan yang pisang semua hancur ye. takmo ada chunky. Nanti tercekik. Dah siap masuk peti ais. Mama tak bekukan ye.. sebab untuk 4 hari je. Lagipun kurang suka bekukan makanan kalau tak betul2 perlu

Minum pagi tadi dah bagi puree pisang. Alhamdulillah habis 2oz. Azra suka..
3 days more ye dik..





1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...