"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Tuesday, September 20, 2016

Nur Azra Qiraana is 6 Months Old Today!

Hari ini.. 20 September 2016, bermakna precious baby kami dah berusia 6 bulan. Fasa baru.. fasa solid food bermula..

Pagi-pagi tadi appointment kat KK untuk 6 bulan. Alhamdulillah, walaupun berat cuma naik 200g, dari 6.8kg jadi 7.05kg je tapi graf tinggi dan berat still cun. Masih ditengah-tengah. Misi kata graf cantik..

Cucuk DTAP 3, nangis jap tak kuo air mata. Lom pun kuo pintu bilik imunisasi.. dah gelak-gelak..


Muka ngantuk kene kejut pukul 7 pagi, kene mandi..Hujan pulak tu pagi tadi. Masa ke kk tadi masih renyai..

6 bulan, masa untuk start solid food. Masa untuk start puree.. Makanya mama malam-malam tadi dah settle puree apple untuk 4 hari. 4 days rule kan..

Manual homemade. Macam biasa, apple agak keras, so kene steam dulu pastu blend. Masuk bekas berlainan. 1 bekas untuk setiap hari.. pastu simpan dalam peti ais.. 

Balik kk tadi bagi dia rasa puree pertama dia.. huhuhu puree apple masam sikit kot eh.. muka semacam je. Tapi nampak macam nak telan tak ada masalah. Just agaknya rasa apple tu dia tak suka. Tak pe.. baru 1st day..

Will update lain-lain puree soon ok!

Happy 6 months old Nur Azra Qiraana!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...