"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Sunday, November 2, 2008

Sippy Cup Baru, Baby Soft Premium Diaper


Mama belikan Tina sippy cup baru dari fiffy yang ada straw. Lagipun sippy cup ni airnya takkan tumpah. Tina belum pandai minum guna straw lagi. Bila agaknya?Nampaknya sippy cup yang lama tu kena la simpan dulu..




Simpanan diaper dah mula susut tapi tengok-tengok tak ada diaper sales. Masa pegi Family Mart semalam, mama dengan abah tengok-tengok diaper. Mahal-mahal semuanya. Bila dah nak balik abah terpandang diaper Babysoft Premium. Rupanya macam Pureen diaper. Abah kata, no harm kalau kita cuba dulu. Ok la..mama tak kisah. Kalau Tina tak alah.. tak kisah la pun.


Tapi kalau diaper untuk malam, pilihan mama tetap Mamypoko atau huggies ultra. Sejak pakai huggies ultra, Tina cuma pakai satu diaper je (ganti sebelum tido) dan mama puas hati sebab sampai pagi Tina masih tetap kering. Bila nak ada sales diaper ni!! Nak stock up diaper..
Semalam (03/11/2008) untuk malam mama dah cuba pakaikan Tina Babysoft Premium diaper tu. Dan pagi tadi mama personally check, hmmm... Tina punya kulit still kering. Not bad jugak absorbtion dia. Ok lah tu..murah pun murah. Yang penting Tina tak kena rashes. Mama puashati dengan result babysoft premium ni. Boleh la masuk dalam list. At least ada alternative kalau diaper yang lain tengah mahal..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...