"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, January 14, 2009

Cuddly Dolphin From Dumex


Semua mummies kat MamyPoko Club sibuk request cuddly dolphin dari Dumex, so mama pun sama jugak la. Orang lain request mama pun request jugak. First time call, representative tu kata cuddly dolphin hanya untuk new member sahaja... hmmm.. hampa jugak dengar. Mama belum pernah dapat cuddly dolphin lagi pun.

Mama dapat idea suruh abah register..hehehe... tapi abah call mama katanya dumex representative tu kata diorang akan call mama sendiri.. abah pun tak faham kenapa dan macam mana diorang tau. Tak lama lepas tu dumex call untuk confirmkan alamat, kata nak hantar cuddly dolphin untuk mama..yahoo..

On monday, courier service call bagitau ada bungkusan. Mama pergi ambil..and bukak..hehehe..cuddly dolphinku! dengan satu naskhah majalah dumex.. Terima Kasih Dumex..cepat pulak sampainya dolphin ni..kata 4 hingga 6 minggu... baru 3 hari dah sampai. Efficient betul ni!

Ya Allah.. comotnya..Tina baru lepas makan biskut wafer coklat, macam ni lah rupanya..baru je mandi dah comot balik..isy..

Bubur Nasi + Kentang+ Daging Ayam + Daun Sawi

Sejak kebelakangan ni selera makan Tina tak begitu baik. Makannya sikit sangat. Payah betul nak suap makan bubur. Makan benda lain nak pulak. Dah macam-macam menu mama cuba tapi selera Tina masih macam tu jugak.

So hari ini dengan tak putus asa mama jerang bubur +kentang+daging ayam+daun sawi hijau (potong rampai) and masak sampai lah bubur betul-betul kembang. Selalunya Tina tak suka kentang. Mungkin sebab mama masak tak kena cara. Tina dengan ayam dan daun sawi memang tak ada masalah. Mama harap sangat Tina suka dengan rasanya.. Rupanya agak menarik. putih kekuningan hasil dari warna kentang dengan bau seakan-akan sup ayam tapi ditambah dengan rasa daun sawi. Sedap jugak la bagi mama. Tak tau la bagi Tina..

Hmmm..not bad. Tina makan lebih dari biasa. Puashati mama.. dan mama nak cuba lagi gabungkan bahan-bahan untuk bubur Tina. Harap dapat hasilkan rasa yang baik untuk tambah selera Tina! Go mama go!

4 comments:

Sarah's Daddy and Mommy said...

Yes, way to go, Sha!
Great start! I think Tina started to increase her appetite after eating all the nice food prepared by mama.

Mummy Ryan said...

Wah Tian very a GOOD gal leh manage to mkn wat her mama masak...Sha mbe Tina boring dgn bubur kot...mbe once a while cuba pelbagaikan resipi or once a while boleh cuba bagi Tina cuba Macaroni or bihun soup...or kuetiow soup...

Mummy Ryan said...

Wah Dolphin tu Veri Cute...im sure TIna luv it so much kan..boleh tgk dari air muka dia nampak Happy sangat...

Qistina's Mama n Abah said...

Joanne - Thanks..I kan belajar dari you..hehe..

Kc - Yelah kc..I ingat nak try that kind of food but Tina cant chew yet..so I cant now...but I really impressed with Joanne's menu for Sarah..

Ya..If you tengok lively pun..that dolphin veri cute..very soft..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...