"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

Tuesday, February 24, 2009

Gambar-Gambar Rumah Baru Kami ..









Pokok Mempelam Harum Manis. Belum tambah daun dah belajar berbunga. Ntah la tu..lekat ke tidak. Harap-harap lekat la..dapat sebiji pun untuk buah permulaan ni jadi la..kan abah kan. Penat abah tanam.. Gambar Pokok Orange Sunkist abah tak sempat post lagi....tina suka makan Orange...so...abah tanam la sunkist.









Abah dan Tina sedang siram pokok jambu air madu. Tina tu lebihnya main air je..mengacau abah.





Abah berada di kitchen. Kelihatan pintu toilet di belakang sana dan 2 pintu ditepi tu ialah pintu bilik tidur 2 dan 3











Pemandangan sliding door dari dalam. Ruang ini ialah dining hall kalau ikut dalam pelan..









Car porch yang boleh memuatkan 2 buah kereta









Pemandangan halaman rumah kami dari car porch. Corner lot dengan "sedikit" kawasan tanah untuk bercucuk tanam la kot.Kat hujung sana tu abah dan Tina tengah siram pokok.


Kami dah tanam pokok la sikit-sikit.Tapi a lot more work nak kena buat. Kawasan tanah ni tak rata langsung. Tanahnya pulak tanah liat kuning yang keras kalau panas, melekit kalau hujan..



Actually there's some more picture yang tak dapat nak diupdatekan. Slow sangat internet connection.. anyway ini lebih baik dari tak ada langsung kan..

5 comments:

mohd noor hisham said...

mama!! mgu ni tak sempat nak tgk umah. bz memanjang la...jap lagi nak g course...sat ptg nak g fishin...sunday la abah balik tau. musim ujan...jangan risau...pokok segar bugar...rumput pun sihat.... planing...mgu dpn dah nak stas buat koi pond tau....sape je nak tolong abah?? APA...sorang je...hai...slim la abah nie...huhuhhu.

Jess said...

Itu bukan lagi "sedikit" tanah, kawasan tanah tu luas !!!

From Jess
http://kidsislands.blogspot.com/

Qistina's Mama n Abah said...

Abah..mama nak tolong..Tina pun nak tolong.. nanti abah jadi kurus mama kering terus..

Buat la kolam..bukan stakat koi je..'mawi' pun kita boleh bela..


Jess - hehehe...

Sarah's Daddy and Mommy said...

Woww...your house is so big and spacious. Some more got space for gardening. Nice!

Qistina's Mama n Abah said...

Joanne - not so spacious la. It still empty...so looked spacious la...:)
Actually big enough for 3 of us. We love gardening as theraphy so..we decided to have some space for it. And Tina will have space for riding bicycle!

I have a lot of work to do then.