"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, April 18, 2009

Topi Baru & Sofa Comel Untuk Tina ( Backdated Post)

Sofa comel untuk si comel Tina


Topi baru dari Sean Character - Tesco Tebrau



6 April 2009, sehari sebelum pindah rumah mama & abah bawak Tina, atuk dan nenek jalan-jalan ke Tesco Tebrau City. Saja-saja sebenarnya. Sambil beli sedikit barang-barang untuk rumah baru, kami terjumpa sofa-sofa comel. Mama dudukkan Tina kat sofa tu..dia seronok. So mama dengan abah decide nak beli satu biji sofa comel tu untuk Tina. Tak mahal.. RM39++ je. Hehehe..penuh troli kami hari tu. dengan barang-barang yang nak dibawa ke rumah baru..



Dan sebelum keluar dari Tesco, mama saja nak tengok-tengok kat Sean Character sebab diorang tengah buat sale. Walaupun dah sale..mahal jugak lagi pakaian-pakaian kids kat situ. Tapi mama berkenan sangat dengan topi kat situ. Kami pilih 2 warna. Abah pegang topi tu kat kiri kanan tangan dan suruh Tina pilih sendiri. Abah tanya Tina .. Tina nak yang kuning ke yang biru? For about 2 minute Tina tak pilih mana-mana tapi end up to dia ambik dua-dua sekali. But abah tanya lagi.. Tina pilih satu je.. yang kuning ke yang biru?Tina terus ambil yang biru means dia suka warna biru so kami beli apa yang Tina pilih..



Bila kami pakaikan dia topi tu..dia macam pelancong jepun pulak.. hehehe...



Tina suka dengan sofa comel tu. Dia akan duduk kat sofa dia tu setiap kali tengok fun song factory dia..kami memang tak pasangkan kaki sofa tu, so kurang sikit risiko Tina jatuh. Sebab dengan kaki sofa terpasang..sofa tu jadi tinggi dan Tina akan memanjat untuk duduk..so to us..its not safe for her.. but without kaki pun sofa tu dah cantik..


Tengoklah gambar-gambar Tina ni..macam pelancong jepun .. sukanya dia buat funny faces bila mama nak ambik gambar dia..

6 comments:

Mummy Ryan said...

Wah...Qistina nampak sooooooo cute wth her new topi..then ada special sofa utk dia..im sure she will like it...:)

lily azliyana @ mama zara said...

Eii..bestnye tina ade sofa sendri. comei jek die duduk kat sofa tu. yg paling best nak pindah umah barula. sha, nanti amikla gmbar umah baru tu yek. mklumla, kami nk beli umah lom smpai seru lagi. so tumpang hepi tgk org pindah umah pon jadila.hehe..

Qistina's Mama n Abah said...

KC - yup she love it so much. So when we bought our sofa for family room later she wouldn't envy la kan..she have her own.

Mama Zara - I am about to Lily tapi still sepah2 lagi segan pulak. Lagipon lom beli apa2 furniture. Still kosong. Cuma bwk set bilik masa kawin jek. NVM nanti saya postkan pasal pindah n rumah baru kami ye. Ala slow2 nanti beli.. kami ni tetiba je seru sampai..ada je yang memudahkannya. Alhamdulillah.But now, Lily boleh la menyimpan sikit2..nak pindah ni banyak sangat guna duit..saya doakan cepat sampai seru untuk Lily n family ye. Saya pun dulu ramai yang doakan..

MeRy said...

Nice hat......

Ivan Yau said...

sha ... nice hat wor ... cute leh .. dan sofa tu memang murah la .. me plan nak get 1 for my boy ..tapi mahal .. tapi rm39 kat tesco memang reasonable

Qistina's Mama n Abah said...

Actually me also want to bought for her long ago but everywhere I saw that..mahal wor!

When saw at Tesco..argh..no question I ambik terus..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...