"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, July 9, 2009

More And More Video..

video

Ini video Tina yang mama baru ambik pagi tadi. Tina sedang ikut aksi dalam fun song factory dia. Sebab sibuk mama terlepas nak rakamkan early part of it. First part is moving your head.. hish..terlepas..

Sekarang ni mama suka sangat perhatikan dia enjoy fun song factory dia sebab dia dah pandai tiru aksi-aksi dalam tu. Tapi mintak maaf la ye..bersepah-sepah rumah dibuatnya dengan buku-buku, kertas-kertas ..si comelku yang sorang ni memang macam professor..asyik dengan buku je.. hehehe... anak cikgu lah katakan...

video

Video yang ini pulak mama rakam masa tengah belajar dengan Tina. Last night dia dapat sebut beberapa animal dengan betul walaupun sebutan dia tak la berapa nak betul. Janji ada bunyi..jadi la nak...

Rabbit jadi babbit, elephant jadi echapam, lion ok la.., bear pun ok, monkey pun ok, lembu jadi embok.., ikan ok .. kelakar sangat tapi thats shoe our effort teaching her worth.. And 2 lagi animal yang Tina sebut hari ini adalah siput n tikus. Susah payah dia cari mama kat dapur semata-mata nak tunjuk kat mama yang dia jumpa gambar tikus.. hai anakku... rajin sangat..

One more thing, sekarang Tina dah pandai bezakan animal dan vegetable.. kalau tengok gambar vege.. dia akan kata 'mamam' .. means that nak makan. Vege dia belum berapa pandai nak sebut lagi. Kalau dia sebut pun masih dalam bahasa dia jek la..mama pun tak faham sangat but..mama excited sangat what will she do tomorrow.. she'll impress me everyday. Such a cute girl .. we love you tau sayang...

5 comments:

MeRy said...

so cute..

Sarah's Daddy and Mommy said...

I like the way Tina dance. She likes Fun Song Factory?

Qistina's Mama n Abah said...

Mery - hehehe... cute n funny is it?

Joanne - Yup she like it very much. She reject barney and sesame street we bought for her. Only fun song factory..

mrsdjones said...

Besnya Tina dah pandai baca and sebut perkataan. :D Lepas ni boleh kongsi tips camana ajar toddler membaca ye ;)

Mummy Ryan said...

Wah nampaknyer Tina enjoy the song very much....dah boleh menari sambil ikut rentak muzik....nampaknyer dah besar anak dara seorg ni...she look so cute...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...