"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Thursday, July 23, 2009

Video lagi..



Video ni adalah first time mama bagi tina makan sayur bayam yang tak dipotong rampai. Dulu masa baby selalu la kasi tapi tina mana la tau. Kali ni mama masak sup bayam tapi masak sampai lembik sikit supaya Tina tak tercekik. Tina nampaknya suka sangat makan bayam..

Hai.. belajar-belajar la Tina makan sayur lain pulak... anak mama dah besar dah kan sayang!

Sembuh je sakit HFM tu, nenek kota datang tengok Tina sebab mama tak boleh bawak Tina balik jumpa nenek. Abah ada banyak kerja.. nenek datang bawakkan baju t-shirt gambar kartun wonder pet, pooh & doraemon untuk Tina. Tina suka. Dah banyak hari Tina asyik sebut nenek je. Asal nampak orang tua sikit..mak..mak..

Time kasih mak & atuk...

6 comments:

Sarah's Daddy and Mommy said...

Tina is very well behaved. She can finished her meal on high chair.
For Sarah, she dislike her meal at high chair now. So I have kept it in the store room.

She likes spinach? Good girl.

What did she said "cekik" or Daddy"? hehe...

Dilla Zaidi said...

waaa..suke tgk tina pandai mkn sayur...hopefully sasha pun da besr kang nk le mkn sayur..buah lak camne? nak tak die mkn?dilla lum penah lg bg sasha mkn buah..

Qistina's Mama n Abah said...

Joanne - I teach her that she must eat her meal on that high chair. If not she will go here and there. So hard for me to make her eat.

That particular day, spinach is the most fresh vege in market so I just grab.

If you wanna know, she's watching tv. Thats why she kept talking and talking..and she love to repeat what we say to her...


Dilla - Akak dah selalu bagi buah. Semua buah pun akak bagi. Musim durian, durian la..rambutan la, pulasan la, orange, pear, apple kiwi, betik..semua la akak bagi..

Sarah's Daddy and Mommy said...

For Sarah, she can eat more food if she is not sitting on the high chair. Hmmm...

OO, she is watching TV. No wonder she keeps talking.

Sarah's Daddy and Mommy said...

Hai hai, I got an award for you
http://samydy.blogspot.com/2009/07/lovely-blog-award-best-blog-award.html

Qistina's Mama n Abah said...

Thanks Joanne..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...