"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, August 19, 2009

Home Made Candle Light Dinner For 2

Creamy mushroom dengan hashbrown & steak by abah

Abah sibuk-sibuk kat dapur n Tina pulak sibuk nak tido. So mama tak amik pusing sangat apa abah buat kat dapo.. mama buat susu Tina dan ajak dia tido. Mungkin sebab mengantuk sangat, tak sampai stengah jam Tina dah lena. Bila mama kuar bilik je.. kat atas meja ada 2 pinggan siap dengan sudu dan garfu. Pisau je tak de.

Abah cakap kat mama..makan jom, abah dah siapkan. Macam teringin nak makan steak. Tau je la kan.. mama kureng pandai la buat menda-menda western ni..makan tau la..

So malam tu kitaorang makan sambil berbual berbual berdua.. hehehe..siap makan je..tengok jam dah dekat kul 12 tengah malam.. ni betul candle light ni..

Thanks yang for the steak..sedap sangat...luv ya!

9 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

waahh..bestnyer bile hubby siapkan makanan. bahagia jek rase eh..hehe

suhar40 said...

Wow, mkn sambil berbual dekat 12pm, very enjoy ur romantic dinner :)

Qistina's Mama n Abah said...

Mama Zara - Begitulah kira-kiranya..abah memang suka masak western..bahagia giler..sesekali mengenang zaman bercinta & baru2 kawen apa salahnya..ye tak?

Suhar- hehehe...

Dilla Zaidi said...

alamak..jeles seh..

bile le dilla nk ade peluang camtu ek..tunggu anak tido pastu berdinner2 kt dapur berdua..

kalu ady wat camtu...hmmmm...somthing wrong somwhere le tuh..hikhik

MeRy said...

So sweet...

Qistina's Mama n Abah said...

Dilla - ala menda tu tak plan pun. tetiba jek berpeluang berdua-duan kan.. kalau tak berdinner ngan Tina pun best pe..dia dah pandai makan, dah pandai berebut makanan dgn abah dia..seronok jugak

Ha..skali Ady wat cam tu la kan..agaknya dilla pengsan tekejut kot hehehe... jgn di sangka tau diam2 ubi berisi..diam2 Ady...

Mery - Yup so sweet..

Sarah's Daddy and Mommy said...

Your husband really a good cook ya..the meal looked good!

I wonder how he prepared the hashbrown? Wanna learn...hehe.

You had a very late dinner ya?

mrsdjones said...

Romantic nyaaa ;) bess kan hubby masakkan untuk kita

Qistina's Mama n Abah said...

Joanne - my hubby is better than me in western cooking.. hehehe...

we bought readymade hashbrown la Joanne.

sometimes, we had and chit chat together. Not always

MrsdJones - mestilah.... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...