"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, October 8, 2010

Milestone : Belajar Main Gunting


Tina naik satu tangga milestone lagi..apa tu? belajar main gunting. Actually dia dah lama request nak main gunting tapi mama tak dan banyak masa nak menunggu dia main..mama tak kasi. Kebetulan.. abah ada aritu..Tina mintak gunting lagi..
Dia tak pandai lagi nak gerak2 kan jari untuk gerakkan gunting tapi dia sangat berusaha. Berpeluh jugak mengajar dia.. tapi still jarinya masih keras..
Hehe..takpe Tina..slow2 belajar ye sayang. Mama tau Tina bijak..one day Tina mesti pandai guna gunting dengan betul.. love you sayang..

3 comments:

Lelord said...

weh ko bagi la dia guna gunting menan..tuk gunting kertas...gunting tu ade paten2....zig zag. xde la bahaya aku mmg bagi najlaa men gunting tu

lily azliyana @ mama zara said...

wah..dh pndai gunting2 kertas ek tina..Zara lom pndai mintak gunting lagi..klu nmpak pon die mcm takut sbb dok ingat mama pegang gunting sbb nk potong rmbut die..=p

Sarah's Daddy and Mommy said...

Yes, it takes some time for them to learn.
But with guidance from mommy and daddy, sure Tina able to use it soon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...