"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Wednesday, October 13, 2010

Tukar Yang Ini Ye.. 3+ Punya

Tina sudah mencecah 3 tahun bulan ni kan. Susu Lactogen yang dia minum selama ni hanya untuk sehingga 3 tahun jek. So few month ago lagi mama dah start cari susu apa nak tukarkan kat dia. Cari punya cari..instinct mama mengatakan Nespray..tapi mama tak sure rasa dia serupa dengan Lactogen ke tidak..

So belanja bulan lepas ni aritu mama decide beli pek terkecil sekali. Kecik tak kecik la..650gm jugak berharga almost RM15. Takde yang kecik lagi dah. Even mama tanya Nestle pun dorang tak provide sample for nespray...apa da...

Lucky me.. !!! Tina boleh terima susu nespray 3+ original nih. But for sure la mula-mula agak lambat sikit. Mama selang selikan dengan lactogen. Now mama dah fully tukar ke nespray sebab lactogen terakhir dah habis.

Saja je nak tengok how things going..kalau tak ok sok mama tukar ke lactogen balik la. Kalau dah itu jek dia suka minum..nak wat camner kan..

But so far..ok jek..


gambar pinjam dari nestle..tq nestle..


PREBIO 1
untuk membantu mengekalkan sistem penghadaman yang baik untuk penyerapan khasiat

LACTOBACILLUS PROTECTUS
* Probiotik atau bakteria baik milik Nestlé.
* Membantu pertumbuhan bakteria yang baik.
* Membantu mengekalkan usus yang sihat untuk sistem penghadaman yang baik.
* Memberi perlindungan yang sewajarnya.
*Lactobacillus Paracasei (NCC2461)

DHA, ARA & SA
banyak didapati dalam sel otak.

15 VITAMIN & MINERAL
Membantu pembesaran dan perkembangan si manja secara menyeluruh.

Nak tahu lebih.. explore kat sini..
http://www.excellencebeginsyoung.com.my/nespray/produk.htm




4 comments:

idah @mama izzya said...

idah pun baru tukar susu fatihah b4 ni susu dumex dugro tp kiter plk bosan try nespray plk..tp cam kuat plk mintak susu bila nespray..masa dugro jarang mintak

Sha@Mama Tina said...

Ha..ye la..betul. Fatihah ada tunjukkan pape sign sembelit ke..takut jek sembelit sbb Tina ni kalau alah sikit makanan & susu..hasilnya sembelit berhari2..takut jugak.

So far fatihah camner?

Diamilikku said...

alesha ngan aisy dua2 minum nespray selepas menginjak usia 1 yr..so far alhamdulillah...perkembangan dua2 sangat bagus..sangat jarang demam...alesha sejak minum nespray masa setahun..sampai sekarang baru sekali je demam (2 stgh tahun dah)...Aisy je demam selsema sebab allergic to habuk2....demam panas so far memang takde....

psst...ummi dia masa umur 1-9 tahun pun memang minum susu nespray jugakkk..heheheheh

Sha@Mama Tina said...

Sue..kalau mcm tu..bolehlah sha teruskan Tina dgn nespray ek.. dia pun nmpk ok jek minum. mungkin dia tak perasan yg susu tu dah bertukar kot.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...