"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Friday, July 1, 2011

Baju Kurung Tina : Hasil Pertama Tahun Ini.. Huhu..

Baju kurung dah siap.. percubaan pertama tahun ini..baju kurung ke-3 Tina yang mama buat. Hmm..masih perlu banyak kali latihan la.. sebab bila sesekali buat..hampir lupa banyak perkara..hish..


Jangan gelak tau..mama tau..memang tak begitu kemas pun..







Mama tak begitu mahir 'tikam leher' aduhai..berpeluh-peluh nak siapkan leher nih. tapi jadinya tetap kurang kemas..

Mama baru nak mula jahit manik berpintal kat leher baju.. tu ada sket yang mama baru start tu..







Cikgu nyonya mama ajar kelim lengan macam ni.. tapi cikgu buat cantik la..mama buat biaso la..saya budak baru belajar.. :)








Mama dah kata mama belum pandai 'tikam leher' tapi nak jugak buat sendiri. hmm.. mama perlu banyak latihan kat sini la. Tak cantik V shape dia..dah jadi U shape plak..tak kemas pun kelimnya

sesiapa ada cara senang nak tikam leher..tolong ajar.. camner nak bagi cantik. Aduh..sungguh la tak pandai

Ok.. dah trykan pun kat Tina. Semua ukuran seems ok..cukup keselesaan untuk badan montelnya tu..

Ini kain dia tak buat lagi..and 2 pasang baju kurung lagi to go..

huwaaaa...

6 comments:

Lelord said...

Along cerr ko tya ngan Is

anis said...

baju untuk hari raya.

Lily@MamaZaraZareef said...

waaaa..dh siap dh sehelai..syabas2..teruskan usaha sha yek nk siapkan baju2 kurung tina tuh..=)

Sha@Mama Tina said...

Lord - camner nak tanya..si is ni dah berapa hari aku tak nampak

Sha@Mama Tina said...

Anis - hehe..a'ah baju raya

Sha@Mama Tina said...

Lily - wawawa..baru sehelai tu..2 lagi menunggu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...