"Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah. ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha..."

MAMA TINA'S OTHER BLOGS

  • Ain & QASEH - Ain, sweetheart kami Alami masalah alahan hidung & tonsil yang serius sejak berumur setahun lebih. Ulang alik klinik tu perkara biasa bagi kami. Dia akan m...
    1 year ago
  • Demam RJ Mula Kembali!! - MARISSA yang cantik manis.. Jangan salah nama sudah. Baru nak kenal nama2 RJ ni sebab susah nak menyebut dalam group..huhu Ingatkan dah mati aritu.. Layan....
    2 years ago

Saturday, July 16, 2011

Tina Seronok Di Karnival Upin Ipin

Mama dah kata tadi..hari ini kami ke Karnival Upin Ipin Di Persada Johor. Mula2 tak niat nak pergi tapi sebab takde apa aktiviti arini maka abah pun ajak la menerjah persada johor. Katanya..jomlah jalan2 bawak Tina..

Kami pergi sekali dengan kakak ipar mama & 3 heronya.. huhu kecoh jadinya..almaklumah ada 4 perangai dalam 1 unser..hihi


Sampai kat persada..memusing jugaklah nak cari parking. Jadi supaya jangan dapat surat cinta incik polis..kami parking berbayar.. RM2.50. Dah tentu-tentunya selamat..


Tak yah la cerita banyak2 ek.. layan gambar2 Tina & abah. Mama jadi fotographer jek.. orang ramai sangat la. Kadang2 susah nak amik gambar.. :)



Budak yang terperanjat tengok maskot Ehsan & Mail.. hihi..




Giant poster yang disediakan memang banyak & cantik2 belaka.. Tina & mama





Tina & abah




Ini dekat sebelah depan persada.. ada giant poster untuk sign..hihi..mama suruh abah sign kat atas sekali.. tengok tu..







wallah..siap letak address blog lagi tu si abah ni.. Tina pun sibuk nak sign jugak ye..





Blur sket la gambar ni..terlalu ramai orang. susah betul nak amik gambar upin ipin nih..





Ini kat dalam persada.. ada pentas besar


Upin ipin bersama Lydia ibtisam & Intan Ladyana.. cantik mereka berdua ni..comel..kecik jek.. hihi..





2 orang montel mama.. berlatar belakangkan pentas upin ipin





Ini sape pulak?



Mama nampak abah bual2 dengan mamat ni. Katanya dari The Star.. buat liputan karnival..ohhh.. Siap suh abah dukung Tina sign kat giant poster tadi tu..dia amik gambo





Penat dah.. jom duduk makan ice cream & minum air upin ipin..





Souvenir yang sempat dibeli. Banyak benda dah habis. Mama nak beli t-shirt tapi yang tinggal dah tak cantik2.. malas la

Tina sibuk capai botol air..mama amik key chain yang sangat comel nih
Botol Air Upin Ipin RM10.00
Keychain RM6.00

Air minuman upin ipin tu RM2.50 sebotol. Kalau beli 4 botol dapat 1 percuma. Ada perisa blackcurrant & laici..

Mama nakkan botolnya..sebab tu beli.. hihi



Ada replika rumah opah..tapi Tina takmo pegi. so kami tak tengok yang itu.




Seronok dapat memuaskan hati anak.. seronok sangat tengok dia gembira. Berbaloi mengharung lautan manusia..asal dapat tengok anak gembira.. :)


p/s : Mama nampak opah la.. tengah joget2 chicken dance.. tak dan nak bergambar2.. mencari tok dalang tak jumpa pulak.. :)

6 comments:

Lelord said...

wahh pasni gerob ngan tina masuk The Star la ek

Lily@MamaZaraZareef said...

tina makin chubby...!!!!..=D

Sha@Mama Tina said...

Lord - huhu..masuk ke idaok aku tak tau la.. kahkahkah

Sha@Mama Tina said...

Lily - Memang!!!.. mak sha tinggalkan dia 2 bulan gi perak..balik2 jek terkejut tengok dia.. huhu..semontel abahnya..

Citarasa Rinduan said...

mama tina..
seronoknya layan gambar kalian..
lagilah si cilik tina yang makin gebus...gembiranya dia..

ala..jeles nie dapat sign kat tempat y tinggi2..
kalau ayu pi rasanya.. paling katik...heheheh

Sha@Mama Tina said...

Ayu - memang seronok dapat melayan apa yg dia suka. happy jek mukanya. Tak henti2 bercerita..

Hehe kalau sha pun tak dapat sign setinggi itu kot..almaklumlah..tinggi sket jek dr ayu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...